o titul, 5. kolo
15.05.2022 17:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Hložek vystřelil Spartě další výhru v derby proti Slavii

Hned tři ze čtyř derby pražských "S" zvládlo mužstvo z levého břehu řeky Vltavy. To poslední ovládli hráči Sparty v závěrečném kole ligové sezóny. Vítězství třetího týmu soutěže vystřelil na hřišti Slavie výstavní trefou Adam Hložek.

Zápas ve Vršovicích se rozjížděl pozvolna. První zákrok si připsal gólman hostů Heča ve 12. minutě, kdy do rukavic skryl slabý pokus Traorého. O čtyři minuty později již slávisté zatlačili svého protivníka v pokutovém území, výsledná střela Samka nicméně mezi tři tyče neletěla.

Ve 20. minutě přišly silné chvíle Sparty. Nejprve se ve velké šanci objevil pravý bek Wiesner, jehož ještě vychytal brankář sešívaných Mandous, načež domácí odvrátili balón na rohový kop. Z něj už ale hosté udeřili. Centr prodloužený na zadní tyč zakončil Čvančara, který se odpoutal od bránícího Ousoua.

Vedení sparťanů mohl hned dvakrát navýšit Karabec. Poprvé se mladý záložník ocitl ve slibné příležitosti ve 26. minutě, únik ovšem vyřešil slabým obloučkem, jenž Mandouse a jeho rukavice nepřeletěl. Za dalších deset minut se Karabec znovu zjevil za defenzivou Slavie, po uvolnění však pálil levačkou příliš vysoko.

Domácí po inkasované brance dlouho nic kloudného nevymysleli, těsně před koncem prvního poločasu však nečekaně udeřili. Ševčík se ve 39. minutě vydal do šestnáctky soupeře, kde se k němu míč vrátil od Hovorky, načež slávistický středopolař zamířil přesně k tyči - 1:1.

Také po změně stran hráčům dlouho trvalo, než zažehli motory. Až do 70. minuty se víceméně nic zajímavého nestalo. Vítr změny začal přicházet se zakončením Fily ze 73. minuty, které ovšem skončilo na tribuně. O pět minut později znepříjemnil hostům pozici v zápase Wiesner, jenž fauloval levého beka domácích Oscara, a jelikož v duelu, viděl již druhou žlutou kartu, musel hřiště opustit.

Slávisté však přesilovku nikterak nevyužili a sami naopak nabídli Spartě možnost vrátit si vedení zpět. A Letenští toho bezezbytku využili. Standardní situaci z 83. minuty, kterou hosté rozehrávali na hranici vápna sešívaných, si vzal na starost Hložek. Náctiletý talent se nikterak nerozpakoval a bombou levou nohou zavěsil pod břevno mimo Mandousův dosah - 1:2.

Nezvládnutou koncovkou z pohledu Slavie ještě podtrhl Plavšić, jenž se na začátku nastaveného času nechal vyprovokovat Haraslínem a zbytečně se stejně jako Wiesner nechal vyloučit. Sešívaní si tak po ztrátě ligového trůnu museli na konci ročníku vypít další kalich hořkosti. V konečné tabulce jako druhý nejlepší tým soutěže nakonec nasbírali 78 bodů, Sparta skončila o příčku níže a ziskem 73 bodů.

Autor: Ondřej Vaculík / fortunaliga.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

::

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele