základní část, 21. kolo
09.03.2022 16:30 CET
4 : 1
(3:1)

Reportáž

Další venkovní selhání Pardubic. V Liberci je ztrestal Rabušic i debutující sudí

V dohrávce 21. kola Fortuna ligy přivítal Liberec pod Ještědem Pardubice a souboj trápících se týmů opanoval 4:1. Dvěma trefami se blýskl Michael Rabušic, a s celkovými pěti góly se tak vyšvihl na pozici nejlepšího střelce týmu. Výborným výkonem se premiérově v roli hlavního rozhodčího představil Michal Křepský. Už po čtvrthodině hry udělil hostujícímu Robinu Hranáčovi červenou kartu a správně nařídil též pokutový kop.

V minulém kole sice pardubičtí fotbalisté získali další cenný bod za remízu s Budějovicemi, frustrující pro ně však mohlo být, že jim na vítězství nestačily ani tři vstřelené góly. V posledních dvou zápasech navíc obdrželi už sedm branek. V týmu hostů také stále postrádali zraněného záložníka Lukáše Červa. Ani domácí se však nenacházeli v ideálním rozpoložení. Stejně jako jejich soupeř v jarní části sezony zatím získali pouze tři body a ještě nepoznali chuť vítězství.

Za modrobílé nastoupil k jubilejnímu 200. ligovému zápasu Jan Mikula a svému týmu dopřál snový start, když se už v 11. minutě prosadil hlavou po rohovém kopu z pravé strany. Jen o chvíli později navíc hostující Hranáč podrazil unikajícího Christiana Frýdka a rozhodčí mu za to bez váhání udělil červenou kartu. Pardubičtí se však odmítali vzdát, a i přes oslabení dokázali vyrovnat. Postaral se o to ranou do levého horního rohu branky David Huf. Poté utkání nabralo rychlý spád. V roli podraženého se znovu ocitl Frýdek, tentokrát ovšem ve vápně hostů. Nařízenou penaltu nekompromisně proměnil Rabušic, jenž si v první půli připsal ještě jeden přesný zásah. Liberečtí tak do kabin odcházeli s pohodlným dvougólovým náskokem.

Do druhého dějství vyběhly v dresu Pardubic na trávník dvě nové tváře. Jednou z nich byl Nana Akosah-Bempah, který se v 53. minutě dostal ke střele zpoza velkého vápna. Jeho rána ale pouze orazítkovala břevno branky Milana Knoblocha. Střídající hráči hráli prim také na druhé straně. Imad Rondič se dokonce zařadil mezi střelce poté, co nahradil Rabušice. Na hřišti přitom ve chvíli skórování nebyl více než osm minut. Po této trefě pardubičtí kapitulovali a zbytek utkání se dohrával ve značně pomalejším tempu.

Liberec se tak po dlouhých třech měsících dočkal prvoligového vítězství a před hracím víkendem poskočil v tabulce. V neděli jej čeká další domácí zápas proti mistrovské Slavii. Pardubice zavítají ve stejný den na pražskou Letnou.

Autor: Livesport.cz / Vladislav Frk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Alan

3-1

Reagovat
ondrasch77

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele