základní část, 25. kolo
13.03.2022 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Liberec bez střely na bránu zaskočil Slavii

Ani jedna střela na bránu, přes tři čtvrtiny v oslabení, přesto zisk tří bodů proti favoritovi. Takové je stručné shrnutí počinu Liberce v nedělním utkání FORTUNA:LIGY proti Slavii. Zápas v úvodu rozhodl Olayinkův vlastenec.

Utkání se kvůli velmi nepříznivému terénu a mnoha nepřesnostem zejména ze strany hráčů sešívaných nedá zařadit mezi ty pohlednější. V úvodu to zajímavě zkoušel Bah, z úhlu ale pálil nepřesně. Ve čtrnácté minutě pak předvedl obrovské zaváhání Peter Olayinka, který si dlouho letící míč ve snaze o odehrání srazil do vlastní brány.

Už za pár minut však přišel pro Slovan i temnější moment. Štetina velmi ošklivě zajel šlapákem do Masopusta, za což byl po zásahu videoasistenta odměněn červenou kartu. Zanedlouho dvakrát zamířil nepřesně Talovierov, nejprve nezužitkoval Plavšićovy pobídky, poté pálil z dálky příliš vysoko.

Následně se Olayinka snažil odčinit svou chybu, nevyužil však nedorozumění domácích obránců, vzápětí Masopust nedokázal dorazit do sítě jeho pobídku. Ani do přestávky se nic nezměnilo, jelikož úspěch neslavily ani Plavšićova střela, ani Talovierovův průnik.

Po návratu ze šaten zajímavě pronikl do vápna Bah. Knobloch zneškodnil jeho střelu, následný centr skončil v gólmanových rukavicích. Po hodině hry byl skutečně blízko vyrovnání střídající Sor, který Bahův centr trknul hlavou do břevna. V sedmdesáté minutě konečně vystrčili růžky i Severočeši, Rondić ze zajímavého přímáku mířil těsně nad bránu.

Slávisti se ještě dokázali dostat k něčemu, co se dá nazvat závěrečným tlakem. Lingrova hlavička po Madsenově centru skončila mimo prostor tří tyčí, v samotném závěru pak Holeš nasměroval balón do brankové konstrukce, jež tak Slavii už podruhé zabránila ve skórování.

Vršovičtí se tak v tabulce propadli na druhé místo a aktuálně ztrácí tři body na vedoucí Plzeň. Liberec naopak pronikl do elitní šestky poté, co popáté v řadě odešel ze hřiště neporažen.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Snad bude výsledek takový, jak ho nalinkoval book od opisovaču z naší jedničky 5,21-4,16-1,59.

Reagovat
smazaný uživatel

Co tím myslíte? Za mě to bude 0:0 nebo 0:1 pro Slavii

Reagovat
smazaný uživatel

Nižší kurz v 80 procentech zápasu, alespon u lig které sleduju skončí neProhrou favorita. Tentokrát se zmýlil. Na jedničku dal nakonec ten buzerant 6,38. Vypsat si muže co chce , sázku přijmou nemusí. Takový on je bourec. Naštěstí jsem nesázel byla by tam Slavie , Leverkusen, možná i další výmrdy. Ty neskutečně přitahují .

Reagovat
smazaný uživatel

nejhorší zápas v sezóně

Reagovat
Gryphonheart

Nedá se ten Štetináč vykopnout z klubu nějak hned? Radši tam dát nějakýho borce z béčka, než jeho..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele