základní část, 29. kolo
17.04.2022 17:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Hložkovo jubileum ozdobil skvělým výkonem Dočkal, Sparta stále doráží na špici

Sparta zvládla jeden ze šlágrů 29. kola Fortuna ligy, když na domácí půdě porazila Slovácko 3:1. Zápas vyšel především kapitánovi Letenských Bořku Dočkalovi, jenž nejprve asistoval na úvodní trefu Dávida Hancka a následně po minele Vladislava Ljovina přidal i vítěznou branku. Duel byl speciální i pro 19letého Adama Hložka, jenž zaznamenal třetí gól domácích a zároveň se stal nejmladším hráčem historie české nejvyšší soutěže, který docílil mety 100 ligových startů.

Fanoušci si od utkání slibovali velkolepou podívanou, šlo koneckonců o souboj dvou týmů s nejlepší momentální formou v celé lize. Oba celky z posledních pěti ligových kol čtyřikrát zvítězily a připsaly si jednu remízu. Moravané už před zápasem věděli, že se do konce základní části ze čtvrté příčky nepohnou, a mohli tak k duelu přistoupit s klidem. Naopak Letenští by v případě výhry a zaváhání Slavie s Plzní stále mohli pomýšlet na první místo, které by bylo pro následnou nadstavbu velmi výhodné.

Velmi blízko vstřelení úvodní branky byl v 16. minutě Daniel Holzer. Bývalý hráč Sparty se dostal k centru Michala Tomiče z pravé strany, jenže své zakončení namířil jen do levé tyčky. O dvě minuty později se na druhé straně do vzduchu pověsil Martin Vitík, z bezprostřední blízkosti ovšem mladý stoper domácích hlavičkoval nad. Ve 24. minutě se před Ladislavem Krejčím starším zjevila prázdná branka, Filipa Nguyena ale na poslední chvíli zastoupil Ljovin a zabránil jistému gólu. Ve 33. minutě už se Letenští přeci jen mohli radovat, když se po volném přímém kopu od Dočkala hlavou prosadil Hancko. Před koncem první půle sice Hanáci po patičce Jana Kalabišky a zakončení Holzera zvládli vyrovnat. Vedení Spartě však téměř vzápětí po hrubce Ljovina vrátil prvním gólem v sezoně kapitán Dočkal.

Navýšit náskok svěřenců Pavla Vrby mohl krátce po startu druhého dějství Tomáš Čvančara, avšak nedokázal využít dobrého postavení a z nadějné pozice přestřelil. Tým z Uherského Hradiště držel v druhém poločase míč na svých kopačkách častěji, byli to však hráči v rudých dresech, kteří si v 72. minutě znovu pomohli standardní situací a navýšili své vedení. Na Dočkalův roh si nejvýše naskočil Hancko, jehož hlavičku za brankovou čáru dotlačil jubilant Hložek. Sparťanský talent byl v závěru blízko i své druhé trefě, zblízka ale jen rozezvonil horní tyč. Mrzet ho to však příliš nemuselo, jelikož si Sparta zbytek duelu už pohlídala.

Pražané tedy potvrdili roli favorita, do nadstavby ovšem i přesto půjdou ze třetího místa. Základní část uzavřou 20. dubna zápasem v Olomouci. Slovácko ve stejný den pojede do Liberce.

Autor: Livesport.cz / Adam Weikert

Komentáře (5)

Přidat komentář
kecipep

1:3

Reagovat
Filip236

2:1

Reagovat
Alan

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Snad odčiní tu podzimní ostudu - 5:0.

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele