základní část, 6. kolo
28.08.2021 19:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Sparta z převahy vytěžila jediný gól, ten ale na zdolání Budějovic stačil

Více než 30 střel vyprodukovala Sparta v utkání s Českými Budějovicemi, gólem však skončila jedna jediná. Na rozdíl od předchozích čtyř mítinků s Jihočechy ovšem tentokrát Letenští dokázali zvítězit. Jediný přesný zásah zařídil Dávid Hancko.

Dlouho se zdálo, že sparťané vyjdou v dalším prvním poločase opět střelecky naprázdno. Až na střelu Karlssona ze 14. minuty, který však lapil brankář Jihočechů Šípoš, totiž mířili mimo tři tyče. Pešek v úvodu hlavičkoval po centru Wiesnera nás břevno, přízemní pokus Hložka ze 16. minuty proletěl těsně kolem tyče, do brány nemířil ani za dalších pět minut Wiesner. Ve 28. minutě vyhledal Karlssona zcela osamoceného Pulkraba, tomu ale ani potřebný klid nezajistil přesnou mušku.

Dynamo se po útlumu začalo oklepávat, paradoxně však právě v tu dobu inkasovalo. Na rohový kop Karlssona si totiž naskočil Hancko a přesnou hlavičkou poslal Pražany do vedení. Těsně před pauzou ovšem domácí nabídli soupeři šanci špatnou rozehrávkou, Cavoš ale nezaměstnal gólmana Letenských Nitu.

Až na nepřesnou střelu Mihálika šest minut po změně stran patřil začátek druhé půle Spartě. Hložek v 52. minutě vyprášil Šípošovy rukavice, dvě minuty nato vypustil ránu z voleje po secvičeném signálu z rohového kopu Wiesner a jen teč jednoho z bránících hráčů vychýlila balón z cesty do brány. Po hodině hry ocentroval Karlsson na Peška, jenž hlavičkoval nad svatyni Budějovic.

Uklidňující druhý gól však nepřicházel a neurodil se ani v 74. minutě po dělovce Hancka, která prosvištěla nad břevnem. Karlsson již o dvě minuty pálil mezi tři tyče, jenže Šípoš míč vyrazil. Slovenský brankář se předvedl také v 86. minutě, kdy zasáhl proti ráně Karlssona pod břevno z přímého kopu. V závěru ještě zazdil příležitost Pešek, i tak tři body setrvaly na Letné.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bude to boj 3-2

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Proč proboha změnila Sparta své logo? Tohle je odporné!

Reagovat
smazaný uživatel

Protože je Křéťa v mínusu a tohle je smuteční logo rudé chátry

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele