základní část, 5. kolo
21.08.2021 19:00 CET
4 : 0
(0:0)

Reportáž

Sparta po přestávce prolomila stavidla, Hradci nasázela čtyři góly

Nováček z Hradce Králové předvedl na Letné sympatický výkon v prvním poločase, po přestávce už ale nestíhal a jen sledoval kanonádu Sparty. Za Pražany se dvakrát prosadil Jakub Pešek, jehož doplnili Adam Hložek s Matějem Polidarem. Letenští tak ideálně odpověděli na ztracené body proti Bohemians, "Votroci" naopak dál čekají na první výhru v ročníku.

Do první tutovky poslal Spartu chybující obránce hostů Donát, jenž hlavou nechtěně prodloužil míč na Pulkraba, avšak útočník Letenských jen napálil gólmana Fendricha. Do slušné příležitosti se ve 14. minutě prodral Panák, jenže po rohovém kopu hlavičkoval nepřesně. To Karabec za dalších pět minut bránu soupeře našel, jeho pokus ze standardní situace ale snadno lapil Fendrich.

Východočeši měli zničehonic gól na kopačce ve 25. minutě, kdy se balón šťastně odrazil ke Královi, jenž na nic nečekal a pumelicí napálil břevno. Sparťané nicméně okamžitě zareagovali pohlednou akcí. Hložek vysunul Hancka, ten ještě před bránou hledal Karabce, avšak talentovaný mladík trefil z úhlu jen tyč.

Ve 38. minutě našel Hradec po delší době skulinu v defenzivě Pražanů, Kubalu nicméně ještě před pokutovým územím vychytal brankář Niţă. Za dalších šest minut se na druhé straně činil Fendrich, který vyrazil Sáčkovu střelu z dálky. V nastavení si kapitán hostů Vlkanova nečekaně snadno poradil s Panákem, avšak výsledným zakončením nenašel prostor mezi třemi tyčemi.

Šest minut po změně stran vyhledal Vlkanova ze standardky Harazima, ten ale v těžké situaci netrefil hlavou bránu. Mnohem úspěšnější byl o dvě minuty později domácí Hložek, jehož po narážečce s Peškem vyhledal Wiesner. Hložek se poté nerozpakoval a z úhlu našel skupinu mezi rukavicemi Fendricha — 1:0. Do listiny střelců se v 56. minutě toužil zapsat také Karabec, jenže hlavičku z malého vápna poslal kolem tyče do zámezí.

Gól nevsítil ani v 60. minutě Hancko, byť proti jeho projektilu z dálky se Fendrich musel pořádně natáhnout. Za dalších šest minut už ale strážce svatyně Východočechů kapituloval podruhé. Hložek nastartoval Peška, jenž zakončením placírkou našel místo u vzdálenější tyče. Potřetí se sparťané radovali z branky v 71. minutě. Sáčkův volej po standardní situace ještě Fendrich vyrazil, avšak pohotový Polidar již Hradec rozesmutnil.

Hosté měli co dělat, aby odráželi pokračující útoky Letenských. V 75. minutě si nicméně nechali utéct Karlssona, jenže obstřel švédského křídelníka se nesetkal s přesnější. V 88. minutě však domácí spustili pohlednou akci na levé straně. Přihrávku Sáčka přiťukl Drchal Peškovi, jenž překonal Fendricha a stanovil konečný výsledek.

Autor: Ondřej Vaculík / fortunaliga.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
John Obi Mikel

Tip 2:0, přání 0:0

Reagovat
John Obi Mikel

* reálné přání

Reagovat
smazaný uživatel

4-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele