o titul, 2. kolo
30.04.2022 19:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Sparta na Hradec bez Hložka nestačila. Votroci si z hlavního města odvezli bod

Duel druhého kola nadstavbové části skupiny o titul přinesl remízu domácí Sparty s Hradcem Králové 1:1. Souboj těchto celků skončil dělbou bodů poprvé v historii. Hlavní postavou celého utkání se stal hostující Michal Leibl. Ten nejprve zavinil v 52. minutě penaltu, ze které skóroval Dávid Hancko, následně však sám dokázal vyrovnat. Favorit zápasu se musel obejít bez Adama Hložka, jenž si přivodil zranění v průběhu předzápasové rozcvičky.

Fanoušci Sparty stále nemohli překousnout porážku v Olomouci ze závěru základní části. Nebýt jí, Rudí by se v tuhle chvíli těšili z pouze tříbodového manka na čelo, takhle ztráceli dvojnásobek a naděje na titul byly mizivé. Nereálné ovšem nebyly, a tak potřebovali pokračovat v přesvědčivých výhrách jako v minulém kole proti Baníku. Tentokrát na pražskou Letnou dorazil Hradec, jenž měl v zádech famózní skalp Slavie.

Přesto se od fotbalistů Sparty očekávala herní převaha, kterou si od úvodních minut také budovali. Jedním z nejaktivnějších hráčů byl kapitán David Pavelka, který zakončoval pohlednou kombinační akci jen těsně vedle levé tyče. Hradec ale následně předvedl své kvality a Milan Heča se musel v brance hodně činit. Zejména proti ráně Filipa Kubaly musel vytáhnout skvělý zákrok. Ve zbytku první půle nebyly k vidění žádné gólové příležitosti, a do kabin celky odcházely za bezbrankového stavu.

Po změně stran se už diváci branky dočkali a k radosti domácích se vedení ujala Sparta. Ta dostala možnost v podobě pokutového kopu po faulu Leibla, jenž stáhl ve vápně Tomáše Čvančaru. Penaltové exekuce se ujal Hancko a přesnou ranou k levé tyči nedal Patriku Vízkovi sebemenší šanci. Votroci se nechtěli s nepříznivým stavem smířit, a tak kouč Miroslav Koubek vyslal na hřiště svého nejlepšího střelce, Jakuba Radu. Střídání se ukázalo jako geniální, žolík Rada se ujal rozehrání přímého kopu, po němž míč proskákal až k Leiblovi. 29letý stoper ho uklidil do sítě, a vykoupil se tak z předchozího penaltového zákroku. Závěrečný tlak už ani jeden z celků v rozhodující branku nepřetavil, a tak utkání skončilo smírně.

Vůbec poprvé v historii soutěžních zápasů tak vzájemný duel skončil nerozhodným výsledkem. Sparta se v příštím kole 8. května představí v Plzni, Hradec bude hrát o den dříve v Ostravě.

Autor: Livesport.cz / Martin Dlapa

Komentáře (5)

Přidat komentář
Filip236

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
vanGomm

za tu uhodnutou remízu

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
REPLIKATOR

Sparta

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele