základní část, 1. kolo
24.07.2021 19:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Ladislav Krejčí (© sparta.cz)

Sparta v divokém utkání i díky vlastní brance těsně porazila Sigmu

Tak tohle utkání bude bezpochyby ozdobou kola. Sparta v Generali Areně přivítala Sigmu Olomouc a obě jedenáctky daly do utkání všechno. Sigma sice brzy vedla, ale v utkání plném zvratů tři body nakonec neurvala. Jednak kvůli inkasované penaltě a jednak kvůli vlastní brance.

Šlágr prvního kola nejvyšší české ligy okořenil úvod duelu trochu nečekaně. Domácí Sparta totiž velmi brzy prohrávala. Sigmě stačily tři minuty k tomu, Martin Hála potáhl míč po straně až do vápna, v němž našel rozběhnutého Kryštofa Daňka. Tomu se povedlo zacílit přesně a z voleje prostřelil brankáře Florina Niţu!

Sparta však dokázala jen o chvíli později srovnat. Po osmi minutách totiž ve vápně upadl Casper Höjer, který se po narážečce s Dočkalem hnal na bránu. Trochu diskutabilní penalta platila, byť zákrok se odehrál přinejlepším na hraně pokutového území. Nervy ze železa ukázal švédský profesionál David Moberg Karlsson a nedal brankáři Matúšovi Macíkovi žádnou šanci - 1:1.

Vedoucí trefu měl na kopačce zkušený záložník David Pavelka, jenže střelu z otočky po Dočkalově rohu poslal vysoko nad bránu. Hložkova hlavička zase po centru od Karlssona mířila nad bránu. Mnohem větší šanci měl ve 30. minutě Michal Sáček, který se vřítil do vápna a dostal do něj krásnou nahrávku od Hložka, jenže Sáčkovo zakončení pokryl brankář Macík.

První půle skončila bez většího vzruchu, zato ta druhá už ukázala mnohem víc fotbalové krásy. Pět minut po změně stran vyrazil brankář Macík krásnou ránu Bořka Dočkala mimo stejně jako dorážku od Peška. O chvíli později se celá situace opakovala. Adam Hložek parádní patičkou připravil obrovskou šanci pro Bořka Dočkala, toho vychytal Macík a dorážející Pešek přestřelil branku!

Další Dočkalova přihrávka se málem změnila v asistenci na gól poté, co Ladislav Krejčí ve vzduchu jen těsně hlavičkoval mimo. Ladislav Krejčí mladší však Spartu po hodině hry přeci jen spasil. Po Dočkalově přesně zahrané standardní situaci si totiž zblízka poradil s brankářem Macíkem a Letná mohla slavit.

Když navíc v 78. minutě Adam Hložek přihrával ostrý centr před bránu a do vlastní sítě ho poslal nešťastný Roman Hubník, bylo téměř rozhodnuto. Drama ale ještě nekončilo.

Dvě minuty před koncem Krejčí mladší protáhl brankáře Macíka, který jeho zakončení vytáhl nad břevno. Přesto se sparťanští hráči ještě zapotili. V nastaveném čase totiž Jáchym Šíp hlavičkoval velmi dobře a jeho zakončení dorazil do sítě Pablo González. Sudí sice nejprve odmával ofsajd, ale poté, co byl sudí Orel povolán k videu, verdikt přehodnotil. Sigma ale už neměl síly ani čas a odjíždí z Prahy poražena.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
kecipep

3:0

Reagovat
Filip236

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Hodím si zde 2 kurzíky od naší jedničky. Hcs Sparta -2,5 3,57. Její výhra přesně o 2 goly 3,82. Já jim celkem věřím.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi špatná komunikace soudruhu ze sázkovek s čutálisty .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele