základní část, 12. kolo
24.10.2021 16:00 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Plzeň nasázela Jablonci pět gólů a upevnila si postavení na čele tabulky

I vzhledem k zaváhání Slavie má Plzeň po dvanáctém kole FORTUNA:LIGY zase pevnější pozici na čele. Sama se o to přičinila proti Jablonci, který roznesla poměrem 5:0. Dvakrát se prosadil Kopic, další trefy přidali Beauguel, Mosquera a Šulc.

Jako první přitom zahrozili Severočeši, konkrétně Krobovu přímáku nechybělo mnoho, aby skončil v bráně. Namísto toho se však po čtvrthodině dostali do vedení Viktoriáni. Mosquerův centr se snesl přesně na hlavu Jana Kopice, jehož hlavička na vzdálenější tyč byla na Hanuše příliš velkým soustem.

Netrvalo dlouho a vedení Západočechů dostalo dvojnásobné výše. Tentokráte na tom měl velký podíl Pernicův luxusní nákop na Řezníka, který okamžitě přiťuknul Jeanu-Davidu Beauguelovi a pro toho už nebylo velkým problémem trefit odkrytou svatyni soupeře. Asistující Řezník mohl vzápětí sám skórovat, avšak proti jeho hlavičce se vyšvihnul Hanuš.

Ještě před poločasem hostům znovu zatrnulo. Havel se po souboji s Malínským poroučel v pokutovém území k zemi, což sudí odměnil nařízením penalty. Poté ale vše zkonzultoval s videoasistentem a finálním verdiktem nakonec byl čistý souboj. Místo toho mohl Malínský po přestávce snížit, jenže hlavičkoval nepřesně. Mířidla si na opačném konci hřiště neseřídil ani Kalvach při přímém kopu.

Po sedmdesáti minutách hry předvedli Plzeňští další smršť, kterou definitivně rozhodli o svém vítězství. Nejprve Sýkora šikovně uvolnil Jana Kopice, ten díky tomu z pravé strany postupoval sám na brankáře, čehož využil k přesné střele na zadní tyč. Jen o pár desítek sekund později Jhon Mosquera uspěl v rychlostním souboji s bránícími hráči a tvrdou pumelicí pod břevno navýšil na 4:0.

V samotném závěru základní hrací doby završili domácí "bůra". Hybšův protiútok po levé straně tento bek zakončil pasem na Pavla Šulce, na něhož zívala prázdná brána. Této situace bez zaváhání využil a završil tak gólový účet utkání, které znamenalo už jedenáctou výhru Viktorky ve dvanáctém ligovém zápase.

V tabulce se aktuálně vzdálila mimo dostřel i Slavii čekající na svou dohrávku a náskok na druhou Spartu tak činí čtyři body. Naopak Jablonec se trápí, popáté v řadě v lize nevyhrál a patří mu až jedenácté místo - od pohárů je vzdálen už patnáct bodů.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
Elmas

3:1

Reagovat
Dalibor Sladky

domáci win

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele