základní část, 1. kolo
25.07.2021 16:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Plzeň i přes slabší druhou půli zdolala Mladou Boleslav

Podobný průběh jako čtvrteční pohárové utkání s Brestem měl v podání Plzně duel prvního kola FORTUNA:LIGY proti Mladé Boleslavi. Díky Beauguelovi a Řezníkovi v poločase Viktorka vedla o dvě branky, po Škodově kontaktní trefě se ale strachovala o vítězství 2:1.

Úvod utkání žádnou zajímavou příležitost nenabídl, na tu se čekalo až do osmadvacáté minuty, přičemž hned ta první byla gólová. Pernicův nákop Kačer poslal na Jeana-Davida Beauguela, jemuž se povedlo propálit Šedu. Vzápětí mohlo být zase srovnáno, po Ewertonově rohu ale Milan Škoda hlavičkoval nepřesně.

Avšak poté, co Karafiátova Preislerem tečovaná střela nadělala starosti Hruškovi, se zase zadařilo viktoriánům. Hybšův centr Beauguel nedokázal rozumně zasáhnout, zmatky v mladoboleslavské obraně ale umožnily Radimu Řezníkovi zavírat tuto situaci. Plzeňský obránce pak už dokázal zamířit mezi tři tyče.

Jen pár okamžiků po návratu ze šaten se mohl při svém debutu v dresu Středočechů blýsknout Škoda, jehož lob přes Hrušku nakonec skončil na břevně. O deset minut později se o gól naděje pokoušel i Ewerton, ten ale pro změnu vypálil nepřesně.

Byli to ale nakonec právě tito dva boleslavští hráči, kteří se zasloužili o branku. Ewerton si na levé straně pohrál se třemi obránci, s Řezníkem dokonce několikrát, a naservíroval balón do malého vápna, kde již číhal Škoda. Zkušenému kanonýrovi a bývalému reprezentantovi nečinilo žádný problém rozvlnit síť.

Avšak mnoho dalšího už toho Jarolímovi svěřenci nepředvedli. Za zmínku ze zbytku utkání stojí snad už jen Dancákova tečovaná rána, jež se ale neujala a Západočeši oslavili vítězství 2:1. Na čtvrteční odvetu předkola Konferenční ligy s Brestem se tak naladili pozitivně.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
kecipep

2:3

Reagovat
czepelin

Jestli chce Plzeň hrát o poháry, je to dneska povinnost 1:0

Reagovat
John Obi Mikel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele