základní část, 23. kolo
26.02.2022 18:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Čihák za výchovu poděkoval klukovinou, Plzeň jeho brzkého vyloučení využila k jasné výhře

Plzeň zvítězila v domácím utkání 23. kola Fortuna ligy nad Pardubicemi poměrem 4:0. Viktoriáni naplno využili početní převahy po vyloučení Filipa Čiháka, jenž svou kariéru odstartoval právě v Plzni. Jeho první žlutou kartu nejprve z penalty nepotrestal Pavel Bucha, o vítěznou trefu se tak ve 34. minutě postaral chvíli po Čihákově druhém napomenutí Lukáš Hejda.

Viktorka, která dosud řádně proháněla mistrovskou Slavii, měla před sebou zdánlivě jednoduchý úkol - porazit doma předposlední Pardubice. Ty však bodovaly v posledních třech zápasech a naposledy uhrály remízu i se silným Slováckem. Slibné výsledky však nic neměnily na tom, že byli Východočeši jasným outsiderem, který byl zapleten v boji o záchranu a měl druhou nejhorší obranu ligy. Tu měl prověřit třeba reprezentant Jan Kopic, který nedávno podepsal s Viktorií smlouvu až do roku 2024.

První kritický moment pro Pardubice přišel už po sedmi minutách hry. Po faulu Čiháka v předbrankovém prostoru nařídil rozhodčí pokutový kop ve prospěch viktoriánů. Z penaltového puntíku ovšem bídně vypálil Bucha, jenž poslal míč těsně vedle levé tyče. Další čára přes rozpočet přišla ve 20. minutě, kdy se nevybíravým zákrokem ve středu pole provinil Čihák. Rozhodčí tento akt ocenil druhým žlutým kartonkem a duel pro pardubického zadáka skončil dřív než začal. Početní převahu využili Plzeňští o 14 minut později, když se po rohovém kopu prosadil hlavičkou Hejda. Před koncem poločasu stihl navýšit náskok Kopic, jenž si naběhl na centrovaný míč k zadní tyči a nekompromisně zakončil.

Gólové představení pokračovalo i ve druhém dějství. Milan Havel se zbavil obránců, pronikl do pokutového území a po zemi zakončil mezi nohy bezmocného Jiřího Letáčka. V 70. minutě se k efektnímu zakončení ve vápně odhodlal Jean-David Beauguel, avšak svým pokusem jen rozezvučel břevno. Finální tečku za zápasem udělal Tomáš Chorý, jenž se šťastným odrazem ve vápně prosadil v nastaveném čase.

Plzeň dle očekávání přehrála pardubické fotbalisty a dál statečně bojuje o titul. V dalším kole na Viktorku čeká 5. března výlet do Zlína. Pardubice, které dále čekají na první jarní gól, ve stejný den přivítají českobudějovický výběr.

Autor: Livesport.cz / Martin Janeček

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 (Beauguel - Cadu)

Reagovat
Alan

3-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele