základní část, 27. kolo
03.04.2022 19:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Plzeň proti Slavii srovnala a drží první místo

Slavia byla v prvním poločase proti Plzni jasně lepším týmem, ke gólu to však nevedlo. Otevřít skóre se jí sice povedlo po přestávce zásluhou Lingra, jenže pak se obraz hry otočil a Viktorka svůj tlak zužitkovala, konkrétně se prosadil Chorý.

Na první zajímavější náznak se čekalo do sedmnácté minuty, kdy se k balónu dostal ve vápně Sor. Ten ovšem vypálil vysoko nad břevno. O chvíli později to zkoušel Lingr, jeho zblokovaná střela skončila rohovým kopem. Sešívaní sice během prvního poločasu soupeře přehrávali, vyložené šance si ovšem nevypracovali.

Po návratu ze šaten už to bylo jinak. Pěkná akce hostů rezultovala v Bahův centr z pravé strany, na který si naběhl Ondřej Lingr a z prvního dotyku jej uklidil za Staňkova záda. Tím ovšem aktivita Slavie rázem skončila a otěže zápasu převzali viktoriáni. Santosova střela skončila blokem, Beauguelovy nůžky zase v náručí Koláře.

Když byla odehrána hodina hry, dostal se po standardní situaci ke střele zpoza vápna Havel, ovšem nedokázal sklopit mířidla a poslal balón na tribunu. Při následném protiútoku zamířil Sor jen do boční sítě, a tak se čtvrt hodiny před koncem základní hrací doby radovali Plzeňští. Kalvachův centr přistál na hlavě Tomáše Chorého, jenž se prosadil vskutku výstavně a srovnal gólový účet utkání.

Červenobílí ještě dostali příležitost k závěrečnému tlaku, když Bucha po už několikátém likvidačním zákroku uviděl druhou žlutou kartu a musel se odebrat předčasně do šaten. Jenže Trpišovského družina ani v závěru nezlomila svou sterilitu z období po úvodní brance a ze Štruncových sadů veze jenom bod.

V tabulce tak za Západočechy o bod zaostává a aktuálně by tak přišla o výhodu domácího vzájemného zápasu v nadstavbě. Třetí Sparta navíc na svého rivala ztrácí už jen čtyři body.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
Alan

1:0

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
Houfi

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Ideální by byla remíza, ale proti obraně s výškovým průměrem 160 cm se Chorý po nějakých rozích prosadí - 2:0.

Reagovat
vanGomm

Nevím kdo nastoupí v obraně,ale z těch 9 co připadají,tak nějak v úvahu je výškový průměr 182 cm.Ten tvůj výškový průměr 160 cm to jsi vzal kde?

Jinak pokud bych tento zápas tipoval,tak nejpravděpodobnější mě připadá remíza.Viděl bych to asi následovně 20-50-30.Koukám,že pro sázkové kanceláře je favoritem Slavia a to poměrně velkým.Zítra se uvidí,jaký byl jejih odhad

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
Cuore sportivo

Dobře ty! Ale výsledek mě nasral, to budeme mít fakt co dělat abychom ten titul ukopali tvl...

Reagovat
boryland

....2:1.....bogy,hejdis......

Reagovat
FC Parma

3:0 (Hejda, Mosquera, Trusa)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele