základní část, 11. kolo
09.10.2022 16:00 CET
2 : 4
(0:2)

Reportáž

Slovácko znovu nepodržel gólman, vítězství Bohemians řídil hattrickem Květ

Slovácko dál trápí problém s brankáři. Filipa Nguyena, jenž chyboval v zápase Evropské konferenční ligy proti Nice, nahradil pro zápas s Bohemians mladý Jiří Borek, jenže ani on si neodpustil zaváhání, které Moravany stálo dobrý výsledek. Oslabení domácí inkasovali od Pražanů čtyřikrát, výhru "Klokanů" řídil hattrickem Roman Květ.

Před osudovým momentem si Borek připsal jeden zákrok poté, co vyboxoval standardní situaci Kovaříka. Ve 12. minutě však strážce svatyně Moravanů vyběhl za své pokutové území a poslal k zemi unikajícího Drchala. Arbitr Petřík neváhal a Borka za faul "odměnil" udělením červené karty. Mezi tři tyče Slovácka se posléze postavil Nguyen, jenž ovšem inkasoval hned z první střely, která letěla na jeho kasu. Květ zakroutil přímý kop pod břevno a navzdory Nguyenově snaze se mohl radovat.

Uherskohradišťští toho v deseti lidech na hřišti moc nevymysleli, ojedinělý Havlíkův volej snadno lapil brankář hostů Valeš. Naopak Bohemians se před přestávkou prosadili ještě jednou. Přihrávku Drchala do vápna přiťukl Kovařík k Prekopovi, jenž levou nohou obstřelil Nguyena a oslavil svůj premiérový gól v nejvyšší soutěži.

Brzy po změně stran se Vršovičtí prosadili potřetí. Balón putoval od Dostála z pravé strany doprostřed k Drchalovi, po něm se s kulatým nesmyslem na chviličku pomazlil Prekop a závěrečné slovo si vzal Květ, jenž placírkou na zadní tyč upravil na 0:3.

Čisté konto však Bohemka neuhájila. V 77. minutě se totiž na útočný výlet středem hřiště vydal krajní bek Reinberk, a když nevěděl, komu přihrát, zkusil štěstí střelou levou nohou. Valeš plachtil vzduchem marně a musel tak balón lovit ze sítě. Stejná činnost nicméně čekala za další tři minuty také na Nguyena. Po centru od Berana se na náhradníka vyloučeného Borka řídil Květ, který chladnokrevným zakončením zkompletoval svůj první hattrick v ligové kariéře.

Ke třem gólům si Květ mohl připsat také asistenci z kopu od rohového praporku, avšak hlavičku Hůlky vytěsnil Nguyen na břevno. Slovácko vědělo, že v závěru už těžko získá nějaký bod, přesto ještě zabojovalo a upravilo skóre na konečných 2:4. Unikajícího Brandnera poslal k zemi nedovoleně Köstl, načež nařízenou penaltu proměnil Daníček.

Moravané nicméně nenavázali na týden staré vítězné derby se Zlínem a v domácím prostředí čekají na tříbodový zisk již přes dva měsíce. To Bohemians venku ještě nenašli přemožitele a za odměnu drží v tabulce vynikající čtvrté místo.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (2)

Přidat komentář
Alan

2:0

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele