základní část, 17. kolo
28.01.2023 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Filip Nguyen (© fcslovacko.cz)

Nula pro Nguyena a pomoc žolíků: Slovácko přemohlo Budějovice

Je možné, že Filip Nguyen odchytal svůj vůbec poslední zápas v Uherském Hradišti. Pokud ano, může být se svou derniérou spokojen. Proti Českým Budějovicím totiž udržel čisté konto a jeho spoluhráči se díky náhradníkům prosadili jednou. Slovácko tedy vstoupilo do kalendářního roku 2022 výhrou.

Sám Nguyen si přitom v prvním poločase dost zavařil nepovedeným odkopem, který chtěl potrestat Hora. Pohotový středopolař Dynama okamžitě střílel do opuštěné brány, jeho pokus však na poslední chvíli odkopl Kadlec, jemuž tak gólman domácích musel vřele poděkovat.

Mnoho dalších zajímavých příležitosti první půle nenabídla. Nebezpečně pálil Kohút, a to po přihrávce Brandnera, jenž hrál zápas proti svému někdejšímu zaměstnavateli. Adresát Kohút ale přízemní ránou netrefil svatyni Jihočechů. Brankář Budějovic Janáček nemusel zasahovat ani poté, co po centru Kohúta hlavičkoval nepřesně Kalabiška.

Po změně stran oživila ofenzivu Slovácka zimní posila Kim. Ten se také hnal do velké šance, na jejímž konci ještě stihl přihrát Vechetovi, jenž ovšem nastřelil blokujícího Králika. V 70. minutě už se ale Moravané dostali do vedení. Havlík našel pasem za obranu nabíhajícího Holzera, jenž podobně jako Kim přišel na hřiště až ve druhé půli. A jelikož se obrana hostů mezi sebou nedohodla, mohl Holzer zblízka snadno rozvlnit síť.

Budějovice v podstatě nijak neodpověděly. Osmělil se pouze Čermák, který na jih Čech dorazil před několika týdny z druholigové Příbrami, nicméně střelou trefil pouze Nguyenovu náruč. V nastaveném čase si mohl střelecký účet ve Slovácku otevřít Kim, ale napálil pouze tyč.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (5)

Přidat komentář
kecipep

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
Alan

1:0

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele