základní část, 18. kolo
04.02.2023 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Sněhová vánice do moravské bitvy góly nepřivála. Slovácko zůstalo proti Sigmě opět neporaženo

Slovácko v 18. kole Fortuna ligy remizovalo se Sigmou Olomouc 0:0. Sněhem pokrytý trávník na stadionu v Uherském Hradišti příliš šancí nezažil. Gólovou radost si na konci první půle užil jen hostující Mojmír Chytil, branku však vzápětí zrušil videorozhodčí kvůli ofsajdu. Hanáci tak prodloužili čekání na vítězství proti Slovácku, které trvá už od roku 2018.

Na jihu Moravy se setkaly dva týmy, které mohly být se vstupem do jarní části relativně spokojené. Sigma dokázala v domácím prostředí před solidní kulisou zdatně sekundovat pražské Spartě, s níž nakonec vyválčila cenný bod. Domácí trenér Martin Svědík zase oslavil podpis nové smlouvy výborným tahem v otvíráku proti Českým Budějovicím. Po hodině hry poslal na hřiště Daniela Holzera, jenž se mu o několik minut později odvděčil vítězným gólem.

První trable zažil domácí celek už ve druhé minutě, kdy se Chytil dostal k nebezpečné hlavičce na přední tyči. Filip Nguyen však s pomocí brankové konstrukce pokus vytěsnil. Po více než půlhodinovém herním tichu se v akci opět ukázal Chytil, jenž se chytře dostal za obranu a skóroval přízemní ranou. Za defenzivou soupeře byl ovšem přespříliš a jeho trefu zpětně odvolal videorozhodčí kvůli ofsajdu. Diváci tak v úvodním dějství zažili místo gólové nadílky jen tu sněhovou.

Po hodině hry vystrašil brankáře Sigmy Holzer, jehož nepovedený centr se otřel o břevno a skončil v zámezí. Vývoj utkání měl svým premiérovým startem zvrátit střídající Jan Fortelný, který k Hanákům zamířil na hostování z pražské Sparty. Závěr utkání doprovázelo mnoho ostřejších soubojů na obou stranách. Zajímavější šance si ke konci vypracovali hosté, s bezgólovým stavem však pohnout nedokázali.

Hráči Slovácka tedy na úspěch z minulého kola nenavázali a připsali si pouze bod. Další šanci dostanou 11. února na hřišti Liberce. Sigma zabojuje o první jarní triumf o den později s Hradcem.

Autor: Livesport.cz / Martin Janeček

Komentáře (4)

Přidat komentář
Alan

1:0

Reagovat
kecipep

3:1

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat
oli9

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele