základní část, 14. kolo
29.10.2022 15:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Baník ztrestal Boleslav ze vzduchu. Gólově zářili obránci, asistence posbírali Srbové

Mladá Boleslav ve vzduchu očividně nedominuje. Středočeši na půdě ostravského Baníku inkasovali třikrát, přičemž všechny branky obdrželi po hlavičkách protivníka. Slezané těžili zejména z perfektně zahraných rohových kopů, díky nimž si vytvořili rozhodující náskok.

Na straně Baníku zářili obránci a dva srbští záložníci. Ze zadáků je třeba vyzdvihnout zejména střelce Michala Frydrycha s Janem Fleišmanem, jimž góly přichystali jak Nemanja Kuzmanović, tak také host z pražské Slavie Srdjan Plavšić.

V úvodu usiloval o otevření skóre především křídelník Ostravanů Plavšić. Ten nejprve pálil po prostrčení od Tetoura, jenže gólmana Boleslavi Šedu nepropálil. Posléze si Plavšić sám nachystal palebnou pozici, Šeda ale znovu spolehlivě zasáhl. Mezitím se musel činit také brankář domácích Laštůvka, a to proti tečovanému pokusu Pecha.

Bezbrankový stav nakonec platil do 22. minuty. Kuzmanović nejprve rozehrál rohový kop nakrátko s Plavšićem, až poté poslal centr na zadní tyč, kde se nikým nehlídaný Frydrych prosadil hlavou. To se hostům pochopitelně nelíbilo. Vyrovnat mohl Pech, na Laštůvku si ale opět nepřišel. A neujal se ani dalekonosný projektil Karafiáta, jenž orazítkoval tyč.

Po změně stran mohli Středočeši zahozených šancí litovat. Chybu ve vlastní rozehrávce ještě přežili, neboť Cadu pokazil přihrávku na Almásiho, jenž by jinak zakončoval do prázdné svatyně. Po následném rohovém kopu už ale Slezané navýšili náskok. Centr Plavšiće prodloužil Frydrych k Fleišmanovi, jenž hlavou využil dalšího špatného pokrytí hráčů ze strany hostů.

Do hodiny hry se Baník prosadil ještě jednou a znovu ze vzduchu. Plavšić svým dalším pasem vyhledal Almásiho, ten si zrovna zaběhl za defenzivu Boleslavi a hlavičkou k tyči znovu rozčílil marně se natahujícího Šedu. V 58. minutě tak bylo o osudu utkání v podstatě rozhodnuto.

Boleslav se v závěru zřejmě smířila s tím, že se z Ostravy bude vracet bez bodu. Život už tak domácím nikterak výrazně nezkomplikovala. Až v 85. minutě zahrozil mladičký Lukáš Mašek, jenž obalamutil Pojezného. Výslednou střelu ale zblokoval Frydrych a Laštůvka pak míč ještě raději vyrazil nad břevno.

Teenager v dresu Středočechů se však nakonec dočkal své premiérové trefy v nejvyšší soutěži. V 90. minutě totiž na hranici ofsajdu obdržel ideální pas, po němž pelášil sám na Laštůvku. Svůj únik pak Mašek chladnokrevně zakončil a zkazil Laštůvkovi sen o čistém kontu. To nicméně byla zřejmě jediná kanka na jinak vyvedeném odpoledni z pohledu Baníku.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (2)

Přidat komentář
fcb+mufc

1-0

Reagovat
Alan

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele