základní část, 8. kolo
11.09.2022 16:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Baník navázal na oslavy jubilea i na hřišti. Výhru proti trápícím se Pardubicím vystřelil Tetour

Baník Ostrava v osmém kole Fortuna ligy zdolal poslední Pardubice a v domácím prostředí zvítězil 3:0. O druhé letošní výhře baníkovců rozhodl už ve 32. minutě proměněným pokutovým kopem Daniel Tetour, a udělal tak radost svým fanouškům, kteří přes víkend slavili stoleté výročí klubu. Hosté zaznamenali pátou prohru v řadě a s nelichotivým skóre 4:22 zůstali na dně ligové tabulky.

Pardubice odcestovaly do Ostravy coby tým s nejhorší ligovou bilancí na půdě soupeřů. Doposud mimo Ďolíček nezískaly v letošní sezoně ani bod a celkově se navíc nacházely na dně soutěžní tabulky. Baník sice oslavil pár dní před utkáním jubilejních 100 let od založení, avšak ani on si ve výročním ročníku nevedl nikterak dobře -⁠ v lize zatím nasbíral pouze šest bodů a krčil se jen pár pozic nad Východočechy. Proti těm už se ale mohl spolehnout na své nové akvizice, Srdjana Plavšiče a Cadua, které nastoupily ihned v základní sestavě.

Hra byla v prvních minutách kouskovaná četnými fauly na obou stranách. Poté se ale o slovo přihlásili domácí, nespočtem prudkých centrů do pokutového území zvláště hrozil z levé strany Plavšič. A ve 30. minutě z toho byla málem úvodní branka, když nejdříve Jakub Markovič vyrazil nebezpečnou hlavičku Michala Frydrycha a z dorážky pak jen orazítkoval tyč Cadu. Mrzet to ale Baník nemuselo, protože hned z následného centru kapitán hostů Pavel Černý při pokusu o odkop nešikovně trefil Frydrycha a hlavní rozhodčí nařídil pokutový kop. Toho se chopil Tetour a přesnou ranou k levé tyči zařídil poločasové vedení Ostravanů.

Do druhé půle už trochu lépe vstoupili Východočeši, vyloženou příležitost si ale vypracovat nedokázali. Baník se navíc postupně znovu tlačil do útoku, jeho hru osvěžili hned dva odchovanci David Buchta a Petr Jaroň, kteří na křídlech vystřídali nové posily Plavšiče a Cadua. V 72. minutě předvedl Jaroň povedenou individuální akci, která vedla k obrovské šanci Buchty. Střela 23letého záložníka ale skončila pouze na tyči, a tak musel udeřit další střídající mladík Muhamed Tijani. Ten snadno prchl defenzivě Pardubic a po kličce i s přispěním teče obránce hostů navýšil vedení Slezanů. Jednoznačnou výhru pak ještě v 82. minutě zpečetil Nemanja Kuzmanovič po další skvělé přihrávce Jaroně.

Baník tak podruhé v sezoně získal tři body a jeho hráči budou zajisté doufat, že jim vítězství dodá sebevědomí, jelikož v dalším kole se 17. září utkají s pražskou Spartou. Pardubice o den později odehrají duel s Bohemians.

Autor: Livesport.cz / Jáchym Pivovar

Komentáře (6)

Přidat komentář
Alan

3:1

Reagovat
Špilmachr

Další tutovka 1 minimálně 3ks v síti pardubic

Reagovat
justcall

Reagovat
ondrasch77

2:0

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
fcb+mufc

Zrovna vyjíždím na zápas,tak kurwa fest do teho!já to risknu 5-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele