základní část, 4. kolo
20.08.2022 16:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Baník šance pálil, Teplice deset minut před koncem strhly výhru na svou stranu

Poměrně hořkou porážku musel skousnout Baník, který po nezdaru s Olomoucí, remíze proti Bohemians a minulé výhře nad Zlínem jako by zase začínal nastavovat výsledkovou spirálu směrem dolů. Teplice nebyly na jeho půdě horším týmem, vykázaly ovšem lepší produktivitu, a tak se mohly zaradovat ze svého prvního tříbodového rezultátu od startu nového ročníku.

Do jakési první pološance se propracoval v 6. minutě Baník, to když bránící Vondrášek míč neodkopl nikterak účelně, ba naopak se snesl k nohám Buchty, který okamžitě vypálil, avšak pouze do míst, kde byl připravený brankář Mucha. A ve 12. minutě byli domácí vstřelenému gólu dokonce ještě blíže, přičemž klíčoví aktéři se ani v téhle akci neměnili. Vondrášek opět nedostal balón do bezpečných vod, vlastně pouze namazal Buchtovi, který natlačil svůj pokus do spodního rohu brány, jenže hbitý Mucha se stačil přesunout a zakončení srazit do zámezí.

V 17. minutě se poprvé osmělily také Teplice, a to prostřednictvím Gningueho, jenž se zjevil před brankářem Laštůvkou v poměrně nebezpečné blízkosti, nicméně svého soupeře prostřelit nedokázal. O pár chvil později se ovšem severočeský výběr přece ujal vedení. Trubač rozehrál rohový kop perfektně, svým centrem vyhledal hlavičku Knapíka, jenž velmi snadno skóroval.

Ostravský celek se následně logicky pokoušel o vyrovnání stavu, ve 21. minutě se opětovně ozval Buchta, jehož pas se od rohového čtvrtkruhu kroutil na vzdálenější tyčku, každopádně Mucha na poslední chvíli vytasil povedený zákrok. Ve 37. minutě již však hostující strážce brankové konstrukce přece kapituloval, to když Buchta uvolňoval Klímu, který adresoval svůj oblouček před bránu, tam si seběhl Kuzmanovič, jenž z vyložené pozice v koncovce neváhal.

Zkraje druhé půle se Slezané pokoušeli zasadit svému protivníkovi další úder, tentokráte ale nebyl Klíma u balónu úplně zavčasu, aby s ním pak mohl podniknut něco světoborného, takže situaci vyřešil vyběhnuvší Mucha. V 56. minutě spálil dobrou možnost Kuzmanovič, jemuž se nepovedlo zachytit centr Buchty, v 72. minutě mířil těsně do zámezí jeho spoluhráč Jaroň a o čtyři minuty na to znovu selhal v koncovce Kuzmanovič, který cílil pravačkou do boční sítě.

Severočeši působili opravdu hodně mdle v rámci druhého dějství, do nějakého ofenzivního počínání se prakticky nedostávali, přesto ukázali svému rivalovi, že ve fotbale rozhodují ve finále pouze proměněné možnosti. A tu klíčovou zužitkoval v 80. minutě Gningue, jenž lehce prostrčil míč k tyči po Trubačově přihrávce. Teplice pak své vedení již napodruhé uchovali.

Autor: Patrik Sandev

Komentáře (6)

Přidat komentář
fcb+mufc

2-0

Reagovat
Alan

2:0

Reagovat
HorajzmAmmann

2:0

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
hematop

Co ten Baníček, nejlepší klub světa?? Vyhrajou letos konečne ligu?? Prý Nohavica a Krajčo by mohli týmu pomoci. Křídla z mýdla, klobása s vychlazeným radečkem, obléct džisku Iron maiden, tričko pivo dělá krásné těla a jedeme pyczo!!!!

Reagovat
Lawman

Ze tří zápasu doma 3 body !!!! ( za trapnou výhru proti oslabenému Zlínu ) Už po prvním prohraném zápase proti Olomouci jsem napsal, že s takovým kádrem to bude pouze boj o záchranu. Toto mužstvo nemá tvář, neexistuje žádný promyšlený systém hry. Je to pouze nakopávání míče na náhodu. samostatnou kapitolu představují takzvané posily. O českých kopáčích už je zbytečné něco dodávat. Tijani to je katastrofa. Jeden gól ale hlavně jeho přínos pro hru je strašně málo. Zajímalo by mně kolik stál tento superhráč.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele