základní část, 1. kolo
30.07.2022 16:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Sigma řádila v Ostravě, třemi góly profackovala domácí Baník

Dešťová přeháňka ve Vítkovicích se pro domácí Baník změnila ve studenou sprchu. Ostravané vykopli sezonu ostudnou porážkou. Od olomoucké Sigmy inkasovali rovnou třikrát, sami se přitom neprosadili ani jednou.

Slezané sice zahrozili jako první, avšak poté, co Šehić ve čtvrté minutě po rohovém kopu ohrozil brankáře hostů Macíka, počítali příležitosti zejména Hanáci. V 19. minutě vyhledal Chytil z levé strany před bránou Růska, ten ovšem kombinaci mezi forvardy Olomouckých zakončil nepřesně. Mezi tři tyče nemířil o minutu později ani sám Chytil.

Sigmě se bezradných domácích zřejmě zželelo, a tak je po půlhodině hry přece jen pustili do šance. Poněkud dezorientovaný Vraštil propustil nákop ostravského gólmana Laštůvky za svá záda, ovšem vůbec nepostřehl náběh Šehiće. Bosenskému fotbalistovi nicméně nevyšel pokus z voleje. Ve 37. minutě se hosté prezentovali v mnohem lepším světle. Chytil převzal přihrávku od Chvátala a zakončením do protipohybu přelstil Laštůvku - 0:1.

V závěru první půle usiloval o vyrovnání Kuzmanović, jeho střela ale proskákala vedle tyče do zámezí. Pět minut po změně stran vybídl Zorvan nabíhajícího Chytila, ten si však vylámal zuby na Laštůvkovi. Jenže vzápětí Slezané přece jen inkasovali podruhé. Opět u celé akce stál Zorvan, jehož centr zleva propadl až k Chvátalovi. Slovenský bek se opřel do balónu a díky nešťastné teči Fleišmana se mohlo na Hané znovu slavit.

Hosté ovšem neměli dost. Po hodině hry chybělo jen málo k tomu, aby Ventúrův přímý kop zapadl k tyči. Další trefě zabránila pouze teč jednoho z hráčů stojícího ve zdi. Baník se však stále odmítal probudit. Nic na tom nezměnila ani hlavička Budínského ze 78. minuty, kterou snadno do náruče lapil Macík.

Rozpoložení obou celků jasně demonstrovala situace, jež se odehrála krátce po zakončení Budínského. Laštůvka nepřesně rozehrál na Takácse, Zifčák uloupený míč poslal do běhu Sedlákovi, který obrovskou šanci bez potíží proměnil, čímž stanovil konečné skóre prestižního souboje.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (12)

Přidat komentář
Championship

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
fcb+mufc

2-0

Reagovat
dextroza_m

3:0, jdeme si pro titul

Reagovat
Alan

2:0

Reagovat
deporpepa

Vrbič začne doma bude to vidět... 1:0

Reagovat
ondrasch77

2:1

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
Pan.Antonin

3:1

Reagovat
hematop

Baníček nejlepší u nás Pyczo!!!! Nejlepší tým ever. Letos si jdeme pro titul. Chachaři zapalte to, zbijte své staré, sežerte klobás kolik dokážete sníst a hlavně chlastat pivo pyczo!!!! Baníííííček nejlepší u nás PYCZO. Mistři republiky.

Reagovat
eL

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele