základní část, 6. kolo
31.08.2022 17:30 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Brno v záběru otočilo v Ostravě a slaví další vítězství

Skvělý vstup do sezony prožívá Zbrojovka. Ta si připsala už třetí vítězství v pátém zápase na hřišti Baníku, jenž se naopak trápí. Tentokrát sice vedl po Smékalově trefě, avšak Řezníček s Fouskem dokázali v samotném závěru otočit.

Pavel Vrba poslal do zápasu velmi mladou sestavu podpořenou zkušeným gólmanem Laštůvkou. Před ním nastoupili stopeři Pojezný s Takácsem, na krajích obrany operovali Sanneh a Šehić. Zálohu utvořili Jaroň, Boula, Kaloč a Buchta, v útoku dostali důvěru Klíma s Tijanim.

Zbrojovka v honbě za dalšími body nastoupila v obranné formaci Hrabina, Šural, Endl a Divíšek, jimž kryl záda Šiman. Uprostřed pole se představili Blecha, Souček a Ševčík, na krajích zálohy pak Falta s Granečným. Osamoceným útočníkem se stal Hladík.

První poločas určitě nepatřil mezi ty nejatraktivnější. V jeho šestadvacáté minutě dokázali Jihomoravané odcentrovat do vápna na Blechu, jeho voleji však scházela potřebná přesnost. Následná Faltova individuální akce vedla k technickému pokusu, jenž se stal snadným soustem pro Laštůvku.

I po přestávce Brno kousalo, konkrétně Hladíkova rána skončila v boční síti. Jako první ovšem udeřili Slezané. Střídající Daniel Smékal se dostal ke Kuzmanovićově centru a prudkou hlavičkou poslal balón do sítě. Bleskově mohlo být srovnáno, kdyby Ševčík svou ránu usměrnil o pár centimetrů lépe.

Neuspěl ani po sedmdesáti minutách hry Řezníček, který hlavičkoval těsně vedle brankové konstrukce. Právě Jakub Řezníček ale zhruba deset minut před koncem přeci jen srovnal. Nalevo dostal velký prostor, který využil k prudké střele na zadní tyč, proti níž se Laštůvka natahoval marně.

Tentýž hráč nedlouho poté rozvlnil síť znovu, jenže kvůli ofsajdu nemohla být trefa uznána. To však nemuselo Zbrojovku dlouho mrzet, neboť Řezníček v samotném závěru základní hrací doby prodloužil dlouhý balón na Adama Fouska, jenž ranou zpoza vápna otočil skóre ve prospěch Zbrojovky.

Výsledkem 1:2 utkání i skončilo a Brno se tak drží v první šestce, zato Baník je až dvanáctý.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
Alan

3:1

Reagovat
ondrasch77

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bagr007

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
Lawman

Starého psa nové kousky nenaučíš. Toto přísloví jasně vysvětluje současný hráčský stav, výsledky a herní projev Baníku. Mužstvo je nevhodně vyskladané, na jednotlivých postech je buď podprumerný anebo přestárlý hráč a tak Vrba nedokáže pracovat s týmem, který nesplňuje požadavky na ním představovaný a zamýšlený systém hry. Baník bude rád, že ukope záchranu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele