základní část, 2. kolo
06.08.2022 19:00 CET
3 : 3
(3:1)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Přestřelka v Ďolíčku vítěze nepřinesla

Po první čtvrtině utkání to vypadalo, že Bohemka díky dalšímu skvělému výkonu zůstane i po druhém kole stoprocentní. Jenže ve druhé půli Baník poprvé v sezoně ukázal své kvality a dokázal vydřít konečnou remízu 3:3.

Skóre otevřel již v páté minutě hostující Kuzmanović, jenže poté přišla smršť domácích. Hronek totiž bleskově srovnal, dvěma slepenými góly dokonali obrat Květ s Křapkou. Slezané se po půli oklepali a rychlý kontaktní zásah si připsal Klíma, hrdinou týmu a tím, kdo vystřelil první body v sezoně, se stal čtvrt hodiny před koncem Tijani.

Už po čtyřech minutách se Vrbova družina poprvé v sezoně radovala, a to hned z první střely na bránu. Nemanja Kuzmanović z poměrně velké vzdálenosti využil ne úplně ideálního postavení Valeše a přesnou střelou k tyči otevřel gólový účet utkání. Avšak vyrovnáno bylo už po necelých dvou minutách. Z pravé strany odcentroval Dostál, balón našel přesně hlavu Petra Hronka a ten nedal Laštůvkovi nárok.

Další desetiminutovka se nesla v klidnějším duchu, a to až do té doby, kdy Tetour nepřesně nahrál a Květ pelášil sám na brankáře. Laštůvka si ovšem s jeho akcí zkušeně poradil a zachránil tým. Nedlouho poté se už Roman Květ dočkal. Po sporném zákroku se balón odrazil právě k tomuto záložníkovi, jenž dokázal dopravit míč do sítě.

Jen o několik minut později se Klokani radovali potřetí. Dlouhé autové vhazování prodloužil za sebe Köstl, balón si našel Antonín Křapka, který snadno zakončil. I další minuty patřily domácím, tutovku opět spálil Květ, o chvíli později Baník na poslední chvíli zhatil šanci Kovaříka. Köstlovu střelu vychytal Laštůvka, na opačném konci hřiště Valeš zneškodnil Jaroňovu střelu.

Pavel Vrba zřejmě měl o poločase svým svěřencům co říci a brzy to přineslo ovoce. Jiří Klíma si počkal na přihrávku Buchty a dokázal dopravit balón za brankovou čáru. Pro Buchtu šlo o druhou asistenci v utkání. Zanedlouho se znovu musel činit Laštůvka, a to proti Kovaříkově dělovce. Vystrašil ho i Hronek, ten ale po centru Dostála pálil nepřesně. Stejně si počínal na druhé straně Pokorný.

Slezané se vyrovnávací trefy dočkali v devětasedmdesáté minutě. To si Sannehův vysoký míč našel Muhamed Tijani, jehož hlavička zapadla mimo dosah Valeše. Více už toho k vidění v závěru nebylo, a tak si Baník připsal premiérový bod pod trenérem Vrbou. Bohemians se po dalším solidním představení dostali na dočasnou druhou příčku.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Souboj prvního s posledním, takže jasná záležitost.

Reagovat
Bohemak12

Kočka - myš. 0:2 prohrajem.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
arsavin

1:0

Reagovat
fcb+mufc

0-1

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele