základní část, 4. kolo
22.08.2022 19:00 CET
1 : 2
(1:2)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Hradecký útok se ve Vršovicích probral a zařídil Votrokům venkovní výhru po pěti měsících

Fotbalisté Hradce Králové v dohrávce čtvrtého kola Fortuna ligy porazili v Ďolíčku Bohemians 2:1. Votroci do zápasu vstupovali s nejhorším útokem v soutěži, ale zásluhou Filipa Kubaly a Adama Vlkanovy dokázali zdvojnásobit svůj počet vstřelených branek. Hosté tak zvítězili ve venkovním soutěžním utkání poprvé od března.

Největším překvapením úvodu domácí nejvyšší soutěže se nepochybně stala Bohemka. Tým z Vršovic totiž v prvních třech kolech ještě neprohrál a po odloženém utkání s Hradcem se mohl dokonce osamostatnit v čele tabulky. Votroci si ale chtěli spravit chuť po náročném startu do sezony, kdy sice porazili Slavii, pak ale padli se Slováckem a Plzní. V loňské ligové sezoně skončily oba vzájemné duely nerozhodně.

Svižná otočka následovaná impozantním průnikem Daniela Vašulína z druhé minuty fungovala jako facka na probuzení domácích. Hustý déšť jako by obzvlášť v Hradečácích evokoval chuť k hrubým skluzům, Klokani se soustředili spíše na nebezpečné centry. V krátkém sledu pak pohrozil na jedné straně Vašulín a na té druhé David Puškáč, napnutí fanoušci však gól nespatřili. To se změnilo v 23. minutě, kdy Kubala z dorážky zužitkoval ofenzivní probuzení hostů. Vstřelená branka dodala Votrokům sebevědomí a Vlkanovovi obzvlášť, když ve 30. minutě navýšil hlavou vedení po centru z hloubky pole. Nechytatelná penalta Puškáče pak vrátila Pražanům naději na bodový zisk.

Domácí vstoupili do druhého dějství hladoví po vyrovnání, zakončení Petra Hronka zevnitř vápna však těsně minulo tyč, skákavou střelu Ondřeje Petráka pak bravurně vyškrábnul gólman. Ani do třetice se Bohemians nepoštěstilo a jejich defenzivu naopak opět zaměstnávali hosté. S tím si klub z Vršovic dokázal poradit a sám pak trávil více času na půli Východočechů, následující kouskovaná hra však více vyhovovala hostujícímu celku, který již byl s výsledkem spokojený.

Votroci tak zvládli náročný duel v Ďolíčku a vyhoupli se do horní poloviny tabulky. O další důležité body zabojují v neděli 28. srpna, kdy přivítají trápící se Olomouc. Bohemians se o den předtím představí v derby na půdě Sparty

Autor: Livesport.cz / Šimon Votava

Komentáře (12)

Přidat komentář
Alan

1:2

Reagovat
Elmas

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsou odehrány 3 kola a Bohemka ještě neprohrála vypsaná jako favorit .

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat
Axelrose

Proč tam je fotka Klusáčka?

Jako že může za dobré výsledky Klokanů tím, že ho vyhodili

Jinak za mě typicky: 1:1

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
ondrasch77

1:2

Reagovat
Elmas

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat
eL

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele