základní část, 15. kolo
05.11.2022 15:00 CET
3 : 2
(0:2)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Klokani po velkém obratu přehráli Zlín a připsali si první domácí vítězství

Na osmý pokus získali Bohemians první domácí vítězství. Zlín přitom o půli vedl v Ďolíčku o dva góly zásluhou Filla a Čanturišviliho, Klokanům se ovšem po pauze povedl obrat zásluhou Křapky, Hůlky a Květa.

V úvodních minutách zápasu se lépe vedlo domácím. Rakovan se musel činit proti Květově ráně, následná Hůlkova hlavička skončila těsně nad. Poté se mohli náhle dostat do vedení Ševci, to když Bačkovského protáhl Bartošák. Bránu se povedlo ohrozit i Čanturišvilimu, rovněž on si ale vylámal duby na gólmanovi.

Po půlhodině se už dostali žluto-modří do vedení. Čanturišviliho centr našel v bezprostřední blízkosti brány střídajícího Martina Filla, jehož hlavička skončila v síti. Jen o pět minut později bylo vedení hostí dvojnásobné, to když právě aktivní Vachtang Čanturišvili napřáhl ze střední vzdálenosti, přičemž Bačkovského zaváhání mu vyneslo gól.

Vršovičtí se z tohoto dvojitého direktu oklepali až po přestávce. V pětapadesáté minutě se k Hronkovi vrátil jeho dlouhý aut a okamžitě letěl centr na Antonín Křapku, jehož hlavička znamenala snížení. Vzápětí Bačkovský nejprve vytěsnil Vukadinovićovu střelu, následně znovu chyboval a lovil míč ze sítě. Naštěstí pro něj sudí usoudil, že Fillo jej nedovoleně atakoval.

Po třech čtvrtinách utkání už na tabuli svítil nerozhodný stav. Květův centr na přední tyč si našel Lukáš Hůlka, který stejně jako jeho kolega ze stoperské trojice Křapka dokázal skórovat. Po osmdesáti minutách hry se do dvou příležitostí dostal Prekop. Nejprve z voleje poslal Beranovu pobídku nad břevno, načež spálil tutovou příležitost po Hronkově centru.

To nakonec Klokanům vadit nemuselo, neboť pět minut před koncem základní hrací doby zaváhání zlínské obrany vedlo k tomu, že se k míči dostal Roman Květ. Jeho rána z dvaceti metrů skončila za Rakovanovými zády, načež se ukázala býti vítěznou.

Hosté se totiž již na nic nezmohli a nadále se tak krčí na předposlední příčce. Bohemka naopak tento víkend zakončí na páté pozici.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
Alan

2:1

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
Petr325

Csaplárova past opět sklapla

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele