základní část, 14. kolo
30.10.2022 15:00 CET
1 : 4
(1:2)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Sešívaní ovládli druhé derby v rozmezí týdne. Čtyři góly si po Spartě odnesli také Bohemians

Slavia porazila ve 14. kole Fortuna ligy pražské Bohemians poměrem 4:1. V Ďolíčku byl k vidění divoký první poločas, v němž diváci viděli hned tři branky a poměrně sporná rozhodnutí sudího Tomáše Klímy. S těsným náskokem odcházeli do kabin sešívaní a zásah Václava Jurečky z pokutového kopu se nakonec ukázal být tím rozhodujícím. Ke čtvrté ligové výhře červenobílých v řadě přispěl i dvougólový Peter Olayinka.

Fotbalisté Slavie se po nepovedeném úvodu října nakopli a opět začali předvádět velmi dobré výkony, které korunovali velkým vítězstvím v derby minulý víkend. Na skalp Sparty navázali sešívaní i výhrou v Konferenční lize, kde mají stále šanci na postup do vyřazovací fáze. V nabitém programu se ovšem museli důkladně připravit na Bohemku, která naposledy, i kvůli červené kartě Adama Jánoše, nezvládla poslední duel s Boleslaví. Do té doby však táhla sérii šesti duelů bez prohry, kterou bezpochyby chtěla restartovat.

A hned od začátku se děly věci. Nejprve ve druhé minutě senzační ránou poslal Klokany do vedení Roman Květ, aby pouze o pár okamžiků později na druhé straně vyrovnal Olayinka, který prakticky hokejově ztečoval do brány pobídku Davida Juráska. Slavia mohla v osmé minutě z kopaček nigerijského borce utkání zcela otočit, avšak proti byl brankář, který vytáhl parádní zákrok. Divočina pokračovala, když ve 27. minutě rozhodčí neodpískal penaltu ve prospěch Bohemians, aby následně o pár okamžiků později po konzultaci se systémem VAR přiřknul pokutový kop hostům. Toho se ujmul Jurečka a suverénně otočil vývoj střetnutí. Slavia postupně přebírala iniciativu, avšak do pauzy to v další gólový zásah nerezultovalo.

Olayinka řádil i po návratu z kabin. V 52. minutě nasprintoval před bránu a chyběl mu krok, aby byl u míče dřív než soupeřův gólman. O chvíli později měl na kopačce srovnání Václav Drchal, jehož dorážku ale vytěsnil Ondřej Kolář. Na hráčích Bohemians bylo vidět, že se s porážkou spokojit nehodlají, a proto se intenzivně snažili v ofenzivě něco vyrobit. To ale nechávalo volné prostory vzadu a sem tam z protiútoku hrozili sešívaní. Jeden takový brejk zužitkovali v 76. minutě, kdy Olayinka utekl obraně Bohemky, míč předložil na Ondřeje Lingra a ten zařídil favoritovi dvoubrankové vedení. Hotovo bylo o tři minuty později, kdy se po krásném přiťuknutí patičkou od spoluhráče prosadil do prázdné brány Olayinka.

Slavia tak zvládla utkání na půdě Bohemky a připsala si důležité tři body. Další ligový duel odehraje 6. listopadu proti Baníku Ostrava, Klokani vyzvou o den dříve Zlín.

Autor: Livesport.cz / Jan-Filip Novotný

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Alan

0:3

Reagovat
Realita

1:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele