základní část, 3. kolo
14.08.2022 16:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Aktivní Budějovice potopila červená karta. O vyrovnání se postaral Estonec Sinyavskiy

České Budějovice ve třetím kole Fortuna ligy doma remizovaly se Slováckem 2:2. Domácí předváděli sympatický výkon a ještě v 82. minutě vedli 2:1 po gólech Lukáše Čmelíka a Michala Škody. Po vyloučení jednoho z českobudějovických hráčů však Slovácku v přesilovce vystřelil bod střídající Vlasiy Sinyavskiy.

Fotbalisté Slovácka odehráli v týdnu odvetné utkání v pohárové Evropě, kde předvedli velmi sympatický výkon a uhráli remízu 1:1 s Fenerbahce. Na postup do dalšího předkola Evropské ligy jim to sice nestačilo, od zlepšeného herního projevu se však mohli odrazit do ligového zápasu proti Českým Budějovicím. V základní sestavě hostů se poprvé objevil Ondřej Mihálik, který minulou sezonu hostoval právě v jihočeském klubu.

Už ve třetí minutě navíc otevřel skóre utkání další bývalý hráč Českých Budějovic. Po chybě v obraně a přihrávce právě Mihálika doklepl balon do odkryté sítě Patrik Brandner a poslal svůj nový tým do vedení. Slovácko hrozilo i nadále, velkou příležitost měl v 18. minutě Mihálik, prudkou ránu spoluhráče ale tečoval pouze vysoko nad bránu. Atraktivní úvod utkání tak nakonec korunovala tentokrát letní posila Dynama Čmelík, když v 19. minutě fantasticky zpoza vápna vymetl šibenici a srovnal. Zařídit vedení domácích navíc mohl hned dvakrát Škoda. Nejprve jen těsně nedosáhl na přízemní centr Čmelíka a o několik minut později hlavou zase orazítkoval břevno. První půli plnou šancí pak ještě završil nebezpečnou hlavičkou Libor Kozák, mezi tři tyče se ale nevlezla, a tak se šlo do šaten za nerozhodného stavu.

Úvod druhého poločasu přinesl obrat Jihočechů. Nadýchaný centr Čmelíka dokázala obrana Slovácka ještě odvrátit, balon však prudkým volejem z úhlu trefil Škoda a propálil Filipa Nguyena v bráně. Navíc přicházely i další nebezpečné šance Budějovic. Trenér Martin Svědík se na nepříznivý vývoj pokoušel reagovat sérií střídání. V 75. minutě se nepovedeným skluzem provinil Nicolas Penner a jelikož záložník Dynama zabránil jednoznačné šanci soupeře, rozhodčí po zhlédnutí videa tasil červenou kartu. Slovácko nakonec početní převahy využilo a dokázalo v závěru srovnat. Znovu se předvedl Mihálik, který balon předložil tentokrát střídajícímu Sinyavskému, a ten se ve vyložené šanci nemýlil.

Slovácko tak v náročném týdnu dokázalo vybojovat v Budějovicích pouze bod. Oba celky odehrají další ligové utkání 21. srpna. Dynamo pojede na výjezd do Liberce, tým z Uherského Hradiště pak svede bitvu se Sigmou Olomouc.

Autor: Livesport.cz / Jáchym Pivovar

Komentáře (4)

Přidat komentář
kecipep

1:2

Reagovat
fcb+mufc

1-0

Reagovat
smazaný uživatel

Na fotbal jdu kouknout dnes věřím v těsnou výhru Dynámka max remka Slovácko může být unavené..

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele