základní část, 13. kolo
23.10.2022 15:00 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Hradec se v Budějovicích prosadil třikrát a pokračuje ve své krasojízdě

Hradec Králové pokračuje ve vynikajících výkonech a v tabulce už dýchá na záda třetí Spartě. Po skalpech Teplic a Brna si "Votroci" poradili také s Českými Budějovicemi, které bez vyloučeného Lukáše Havla inkasovaly hned třikrát.

V prvním poločase se Východočeši ještě zastřelovali. Vašulín po rohovém kopu hlavičkoval nepřesně, mezi tři tyče nemířil ani technický pokus Smrže, jenž se na trávníky vrátil po vypršení disciplinárního trestu za červenou kartu. Nadějně vypadala Smržova kolmice na Kubalu, po níž ovšem útočník Hradce pálil z úhlu jen do boční sítě.

Hostům po změně stran ulehčil snahu Havel, který po špatném zpracování míče tvrdě fauloval Kubalu. Rozhodčí po pobídce kolegů od videa usoudil, že si Havel za svůj zákrok zaslouží nejtvrdší trest, a tak zadáka Dynama udělením žluté karty vyloučil. Z následné standardní situace rozehrané Radou hlavičkoval nepřesně Čihák.

V 53. minutě už ale šli Votroci do vedení. Kubala si za obranu Jihočechů naběhl na přesný pas od Klímy a křižnou přízemní ránou překonal gólmana Budějovic Janáčka. Náskok Hradce poté mohl po chybě Čavoše navýšit Vašulín, jenže nezužitkoval přihrávku od Kučery a trefil pouze Janáčka. V 65. minutě už si Vašulín počínal lépe. Po narážečce s Rynešem předložil balón Kubalovi, jenž zblízka přidal svou druhou branku v zápase.

Alespoň o čestný zásah domácích se po centru od Skovajsy mohl postarat Škoda, hlavičkoval však těsně vedle tyče. Místo snížení se tak v 88. minutě potřetí radovali Východočeši. Opět u toho nechyběl Kubala, který tentokrát adresoval přihrávku Koubkovi, který velkou šancí nepohrdl.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (3)

Přidat komentář
Alan

1:1

Reagovat
Championship

1:1

Reagovat
Elmas

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele