základní část, 18. kolo
05.02.2023 15:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

České Budějovice se znovu přihlásily do bojů o záchranu, Liberci rázně zajistil tři body Červ

Slovan Liberec porazil v 18. kole Fortuna ligy České Budějovice 2:0, díky čemuž bodoval i ve druhém zápase jarní části sezony. O to, že tři body putovaly na sever, se tvrdou střelou zasloužil Lukáš Červ, který se prosadil těsně před odchodem do šaten. V závěru druhé půle pak navýšil vedení z penalty Imad Rondič. Pro Jihočechy se jednalo již o třetí prohru v řadě, která může znamenat velkou komplikaci v jejich záchranářské misi.

Dynamo nezačalo jarní část ideálním způsobem, když padlo v Uherském Hradišti 0:1 a celkově si připsalo čtvrtou porážku z posledních pěti duelů. Mírný optimismus vnesl do tábora Jihočechů středeční postup do čtvrtfinále MOL Cupu, na který chtěli určitě navázat i v lize. V cestě jim přitom stál tým zpod Ještědu, jenž také nezačal podle svých představ. U Nisy si totiž připsal pouhý bod z duelu s posledními Pardubicemi.

Na úvodní ztrátu však chtěli Severočeši zapomenout, což se málem podařilo povedeným úvodem, kdy se hned v první akci utkání dostal za obranu Christian Frýdek, jehož pokus však zneškodnil brankář Martin Janáček. Hosté byli nadále v prvním poločase aktivnějším týmem, z čehož rezultovala šance Victora Olatunjiho, který obehrál obránce, ale nechal opět vyniknout Janáčka. Domácí si nedůslednou defenzivní prací stále koledovali a před koncem prvního dějství se modrobílí konečně dočkali. Po narážečce Frýdka se k tvrdému projektilu za hranicí pokutového území odhodlal Červ a zamířil přesně do levého dolního rohu.

První příležitost po změně stran měli opět hosté, když přihrávka ze strany doputovala až k volnému Dominiku Preislerovi, který však míč přes Janáčka neprocedil. V 58. minutě už se Preisler téměř radoval, ale jeho gólovou střelu zhatil Frýdek stojící v ofsajdu. Ten v další útočné akci unikl obraně, dostal se i přes brankáře, ale jeho střelu do prázdné brány na poslední chvíli zachránil vracející se Marcel Čermák. Snahu domácích o vyrovnání zhatil před koncem zápasu Quadri Adediran, jenž se po dvou rychlých a zbytečných žlutých kartách nechal vyloučit. Závěrečný tlak domácích utišil proměněnou penaltou hostů Rondič.

České Budějovice bude po další porážce v příštím ligovém kole čekat velmi těžká překážka, 12. února se totiž představí na půdě Viktorie Plzeň. Liberec svede o den dříve bitvu se Slováckem.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Solař

Komentáře (1)

Přidat komentář
Alan

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele