základní část, 17. kolo
29.01.2023 18:00 CET
1 : 1
(0:1)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Baník marně bušil do Rakovana a ve Zlíně uhrál jen bod

Poměrně hodně šancí si ve Zlíně vypracoval ostravský Baník. Slezané se u řeky Dřevnice taky dostali do vedení, o to ovšem přišli a se "Ševci" jen remizovali. Oba kluby tak zůstávají ve spodní polovině tabulky.

Už první půle vyšla lépe hostům. Poprvé zahrozil ve 14. minutě Plavšić, jehož přízemní střelu lapil zlínský gólman Rakovan. Gólu se Baník nakonec dočkal ve 41. minutě. Centr Cadua sice nedoputoval na levou stranu hřiště, Mišković ovšem poté prodloužil hlavou balón na Jiřího Klímu, který se k míči dostal dřív než Rakovan, jehož také překonal.

Ještě před přestávkou vyslal zajímavou ránu Kaloč, kterou musel Rakovan vyrazit. Strážce domácí svatyně se blýskl také čtyři minuty po změně stran, kdy zastavil brejk Ostravanů, jenž zakončoval Kuzmanović. Srbský ofenzivní hráč střílel také v 56. minutě po přihrávce od Fleišmana, ovšem tentokrát mu zakončení moc nevyšlo.

Hned za minutu došlo zničehonic k vyrovnání. Čanturišvili chtěl původně sám ohrozit brankáře Slezanů Laštůvku, svou střelou však trefil Kozáka. To ale Zlínu nemuselo vadit, neboť od vytáhlého útočníka se balón odrazil do protipohybu Laštůvky, který už neměl šanci zareagovat.

V 82. minutě mohli "Ševci" dokonce otočit skóre. Chybu totiž vyrobil hostující stoper Lischka, jenž poslal slabou malou domů na Laštůvku. Ten ovšem vychytal Vukadinoviće a celou situaci z pohledu Baníku zachránil. Slezané se tak mohli nadechnout k závěrečnému náporu, během něhož mohli nakonec urvat vítězství. Miškoviće ale dvakrát senzačně vychytal Rakovan, na něhož si v nastaveném čase nepřišel ani střídající Buchta.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
Kuba94

1:3 hezky ze startu Baníček vyhraje

Reagovat
Alan

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

2:2

Reagovat
fcb+mufc

0-1

Reagovat
Naseroslosos23

1:1

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele