základní část, 6. kolo
30.08.2022 17:30 CET
2 : 1
(1:0)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Zlín se dočkal první výhry, díky voleji Hrubého přemohl Pardubice

Na pátý pokus už to Zlínu vyšlo. "Ševci" výsledkem 2:1 přemohli Pardubice a poprvé v sezoně zvítězili. Hosté z východu Čech skórovali po dvouzápasovém střeleckém půstu, nicméně po trenérské rošádě se bodů nedočkali.

V první půli se moc zajímavých akcí na zlínské Letné neudálo. V 11. minutě si na centr od Procházky naskočil Hrubý, avšak hlavičkoval mimo tři tyče. Další zaznamenáníhodný moment přišel až ve 39. minutě, ovšem rovnou byl gólový. Pas Reitera z pravé strany si do vlastní sítě nešťastně srazil vracející se Hlavatý.

Po změně stran už se diváci v ochozech začali víc bavit. Podruhé si málem zakřičeli gól pět minut po přestávce. Janetzký prodloužil přihrávku od Hrubému k volnému Čanturišvilimu, jenže jeho dost možná gólovou střelu zastavil na poslední chvíli blokující Vacek. O pět minut později zkoušel pardubického gólmana Budínského přehodit Jawo, svým pokusem ale bránu netrefil.

Poté si vzali slovo hosté. Po hodině hry vyhledal Hlavatý ze standardní situace Hranáče, obránce Východočechů však pálil nepřesně. Pět minut nato odcentroval Tischler do pokutového území, jenže kapitán Pardubic Černý trefil domácího brankáře Rakovana. A tak hostům pomohl chybující Reiter, jenž v 70. minutě bídně zpracoval míč. Toho využil Sychra, který pláchl dopředu a podél Rakovana vyrovnal.

Stav 1:1 ale vydržel jen tři minuty. Hrubý si před pokutovým územím počkal na vhodný odraz balónu a z voleje jej napálil k tyči mimo dosah Budínského. Koncovku duelu navíc Pardubice dohrávaly bez vyloučeného Helešice a na vyrovnání se podruhé již nezmohly.

Autor: Ondřej Vaculík / fortunaliga.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
Alan

2:0

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat
ondrasch77

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele