základní část, 16. kolo
13.11.2022 18:00 CET
0 : 4
(0:3)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Snový úvod sešívaných načrtl inženýr Jurečka. Triumf ve Zlíně zminimalizoval manko na Plzeň

Slavia využila odpoledního dárku od Pardubic a výhrou 4:0 ve Zlíně ztenčila ztrátu na vedoucí Plzeň, která po 16. kole Fortuna ligy činí pouhé dva body. Sešívaným k úspěchu dopomohl senzační start zápasu, když už v páté minutě vedli o dvě branky. Při té první povedeným způsobem vymyslel ideální pozici pro Ondřeje Lingra vystudovaný stavební inženýr Václav Jurečka. Ten si gól nebo asistenci připsal ve čtvrtém z posledních pěti ligových zápasů.

Sešívaná mašina se poslední dobou v lize opět rozjela naplno, když ovládla čtyři duely v řadě a díky ztrátě vedoucí Plzně zaostávala za čelem už jenom o čtyři body. Hosté přitom většinou spoléhali spíše na svoji dominantní ofenzivu, která v průběhu této sezony zaznamenala úctyhodných 47 branek. Jen 12 z nich však padlo ve venkovních duelech. Toho chtěl využít právě Zlín, který ale proti červenobílým naposledy bodoval před více než třemi lety.

Naděje Ševců ale vzaly za své už ve druhé minutě zápasu, protože Jurečka efektně i efektivně našel osamoceného Lingra, jenž chladnokrevně otevřel skóre. Zlín se ani nedokázal vzpamatovat z inkasované branky a Stanislav Dostál lovil míč ze své sítě podruhé. V páté minutě opět trestuhodně zaspala defenziva domácích, která zapomněla na Davida Douděru a ten se tváří v tvář Dostálovi nemýlil. Žlutomodří měli na zkorigování v první půli několik slibných příležitostí, v té největší ale selhal Jan Silný, když z voleje netrefil branku. A tak opět udeřila ofenziva sešívaných. O už 18. gól po standardní situaci v sezoně se postaral Peter Olayinka poté, co si naskočil na nadýchaný centr Lingra.

Chvíli po změně stran mohl Jurečka k asistenci přidat i přesný zásah. Po krásné narážečce se ale tentokrát vyznamenal reflexivním zákrokem Dostál. Na druhé straně se do zakončení prodral Martin Fillo, jenže z nadějné pozice přestřelil. Skvělé představení Lingra mělo pokračování v 56. minutě, kdy se dostal do zakončení zevnitř vápna a přízemní střelou přidal svůj druhý gól v utkání. Ondřej Kolář mohl o čisté konto přijít v 71. minutě po kombinaci Lamina Jawa a Youby Dramého. Druhý jmenovaný ovšem zblízka trefil pouze připraveného gólmana Pražanů.

Slavia tedy potvrdila roli jasného favorita a na závěr podzimní části si připsala jednoznačný triumf. Oba celky se vrátí zpět do akce po zimní přestávce, konkrétně pak 28. ledna, kdy se Ševci utkají na domácí půdě s Baníkem. Slavia ve stejný den přivítá Jablonec.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (1)

Přidat komentář
Alan

0:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele