základní část, 14. kolo
29.10.2022 15:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Jablonec se střelecky probudil, třemi góly vyprovodil marné Budějovice

David Horejš ukázal, že budějovické Dynamo zná jako své body. Někdejší kouč Jihočechů přemohl svého někdejšího zaměstnavatele jakožto lodivod Jablonce, který tak konečně ukončil gólový půst. Zatímco Severočeši skórovali třikrát, bránící hosté se nezmohli na sebemenší odpor.

Jablonec nechtěl nic ponechat náhodě a do defenzivy hostů tlačil od samotného začátku. V první šanci ale neuspěl Šulc, jehož vynikající kolmicí oslovil Sejk, nicméně snahu domácích zmařil povedeným zákrokem brankář Dynama Janáček. Ve 29. minutě už ale strážce budějovické svatyně kapituloval. Kombinace Severočechů vedla po ose Jovović - Sejk - Kratochvíl, načež po chybném vystoupení bránícího Skovajsy mohl síť rozvlnit Šulc.

I poté domácí hýřili aktivitou. Útočník Sejk místo zakončování tentokrát připravoval příležitosti pro spoluhráče. Jednu takovou šanci dostal Chramosta, avšak z úhlu nepřelstil Janáčka. Dynamo poprvé vážně zahrozilo až v závěru první půle. Standardní situace rozehraná Čolićem se od Čavoše odrazila směrem na bránu, gólman Jablonce Hanuš si nicméně poradil.

Také po přestávce dominovali Středočeši. Čtyři minuty po změně stran střílel Chramosta, Janáček ale svůj tým podržel. Po hodině hry vyslal Jovović dopředu Sejka, tomu ovšem zakončení na poslední chvíli překazil jeden z bránících hráčů. V 72. minutě už Sejka před zakončením nikdo nezastavil, další dobrý zákrok si však připsal Janáček.

Domácí se ale druhé branky přece jen dočkali. Dvě minuty po Sejkově projektilu pronikl do pokutového území Budějovic Jovović, kde jej rozhodil bránící Čoudek. Podle hlavního arbitra si zadák Dynama počínal nedovoleně a Jablonec tak dostal k dispozici penaltu, kterou s přehledem proměnil Chramosta. V nastavení si Chramosta připsal také gólovou asistenci, neboť jeho centr správně zužitkoval střídající Černák, který tak upravil na konečných 3:0.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (1)

Přidat komentář
Alan

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele