základní část, 8. kolo
11.09.2022 16:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Jablonec konečně zabral a proti Hradci vybojoval první vítězství v sezoně

Jablonec dokázal na Střelnici v osmém kole Fortuna ligy porazit Hradec Králové 3:0. O vítězný gól se postaral svým třetím zásahem v ročníku Václav Sejk, druhou branku pak za zelenobílé přidal odchovanec Hradce Králové Jakub Martinec. Severočeši tak po dvou domácích remízách v řadě získali první tříbodový zisk v sezoně, Votroci naopak zaznamenali třetí porážku a propad v ligové tabulce.

V dobré formě hrající Votroci zavítali do Jablonce poté, co jejich sérii tří vítězství narušila remíza s Baníkem Ostrava. I přesto se východočeský celek stále nacházel v popředí ligové tabulky a užíval si slušný vstup do nové sezony, ke kterému mu velkou měrou dopomohl Filip Kubala, střelec dvou branek a asistent dvou dalších. Na opačné straně soutěžního pořadí se nacházeli domácí, ti se v utkání s východočeským týmem museli navíc obejít bez vykartovaného dua Vladimir Jovovič a Tomáš Malínský.

A hned ve druhé minutě se domácí kapitán Jan Krob ocitl v obrovské šanci, Michal Reichl však předvedl dobrý zákrok a nepřipustil brzké vedení Severočechů. O pár okamžiků později se naskytla velká šance i pro hosty, Kubalovu střelu ale výborně zastavil Jan Hanuš. I přes větší aktivitu Hradce to byl jablonecký Sejk, který se po pěkném centru Kroba objevil ve velké gólové příležitosti, Reichl ale dokázal hlavičku z bezprostřední blízkosti vyrazit. Ani hlavička Martince po rohovém kopu netrefila cíl, stejně tak si na druhé straně poradil Hanuš se střelou Daniela Vašulína. Po necelé půlhodině hry se ve velké příležitosti ocitl po rohovém kopu Kubala, Hanuš ale opět výborně zasáhl. I přes velké množství šancí se diváci na Střelnici branky v první půli nedočkali, a týmy tak odcházely do šaten za bezbrankového stavu.

Necelých pět minut uběhlo z druhé půle a Sejk rozjásal domácí fanoušky, když byl po střele Kroba dostatečně důrazný a na brankové čáře dotlačil míč do sítě Votroků. Stadion na Střelnici pak zavalila vlna radosti podruhé, tentokrát se v pokutovém území dostal k odraženému míči Martinec, který nekompromisně zakončil pod břevno a poslal domácí do dvougólového vedení. Jablonec nepolevoval v aktivitě a zaváhání v hradecké obraně využil v 80. minutě Jan Chramosta, který pěkným lobem upravil stav na konečných 3:0.

Jablonec si připsal první výhru sezony a na tento úspěch se pokusí navázat 18. září na hřišti Slovácka. Hradec Králové na druhé straně po čtyřech zápasech padl a odčinit to bude chtít ve stejný den proti Zlínu.

Autor: Livesport.cz / Ondřej Šimon

Komentáře (3)

Přidat komentář
Alan

1:0

Reagovat
ondrasch77

2:1

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele