základní část, 18. kolo
04.02.2023 15:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Kozákovo vyloučení stálo Zlín dva body. Remízu Jablonci zařídil dvougólový Považanec

Hráči Zlína vybojovali v 18. kole Fortuna ligy bod na hřišti Jablonce po remíze 2:2. "Ševci" měli dokonce nakročeno k premiérové venkovní výhře této sezony, když zejména díky Vachtangu Čanturišvilimu vedli krátce před odehranou hodinou hry o dva góly. Pak však snížil Jakub Považanec a krátce nato se nechal vyloučit hostující Libor Kozák, což slovenský záložník potrestal svou druhou brankou v utkání. Severočeši tak neprohráli už 19. vzájemný ligový zápas po sobě.

Jablonec se v úvodním jarním kole prezentoval v pražském Edenu zejména v první půli slušným výkonem. Pak ale musel vystřídat výborný Vladimir Jovović a hra Severočechů se rozsypala, což sešívaní potrestali čtyřmi góly. Zlín si při premiéře kouče Pavla Vrby odnesl ze souboje s Baníkem bod. Trefa Kozáka však patřila k těm nejšťastnějším v jeho kariéře a v závěru Matej Rakovan vytáhl několik úchvatných zákroků. Na herním projevu "Ševců" tak rozhodně bylo co zlepšovat.

Na první velkou příležitost nemuseli domácí fanoušci dlouho čekat. V deváté minutě obdržel Václav Sejk dobrou přihrávku. Pokus mladého útočníka ale Rakovan zlikvidoval pohotovým zákrokem.

Byl to však hostující Zlín, který udeřil jako první. Zpoza vápna napřáhl Čanturišvili, jehož přízemní střela propadla až za záda bezmocného brankáře. Těsně před koncem prvního poločasu se o vyrovnání pokusil Matěj Polidar. Jeho rána po rozehrání přímého kopu z hranice vápna proletěla jen těsně kolem pravé tyče.

Jako první ve druhé půli udeřili opět hosté. Důležitou roli sehrál opět Čanturišvili, který perfektním centrem našel hlavu Filla, ten poté neměl složitou úlohu při zakončení.

Na tuto branku dokázali Severočeši takřka okamžitě najít odpověď. Považanec obdržel perfektní přihrávku od Jovoviće a z úhlu překonal dobře chytajícího brankáře Zlína.

V 63. minutě Kozák hloupě naběhl do Jakuba Surovčíka a obdržel druhou žlutou kartu v utkání. Netrvalo to ani 10 minut a na Střelnici bylo vyrovnáno. Považanec se tvrdě opřel do míče a s přispěním teče se mohl podruhé radovat. Do konce utkání si už ani jeden z týmů nedokázal vytvořit gólovou příležitost.

Vzájemný souboj těchto soupeřů tak už popáté v řadě skončil remízou. Jablonec se v příštím kole 11. února představí v Ostravě, Zlín tentýž den přivítá Teplice.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (3)

Přidat komentář
Alan

1:1

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
Naseroslosos23

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele