základní část, 12. kolo
16.10.2022 16:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Plzeň v Jablonci nezaváhala, výhru o tři branky řídil Chorý

Čuchnout konkurenci v boji o titul? Ani náhodou. Plzeň si v Jablonci díky třem brankám pohodlně došla k dalšímu plnému bodovému zisku a nemusí se tak ohlížet za sebe. Vítězství Západočechů režíroval dvougólový útočník Tomáš Chorý.

Zápas na jablonecké Střelnici se nicméně nemusel pro Viktorii vyvíjet zcela ideálně. V 11. minutě totiž gólman hostů Staněk váhal s rozehrávku tak dlouho, až mu plány chtěl překazit napadající Polidar. Dotěrný protihráč nakonec málem získal míč, Staněk však z celé situace s velkou porcí štěstí vyšel jako vítěz. I tak mohli Severočeši jít v úvodu zápasu do vedení, ale Heidenreichovu hlavičku po standardní situaci ze 17. minuty lapil Staněk do rukavic.

A tak si o dvě minuty později vzali slovo důrazně hosté. Rohový kop vyboxoval brankář Jablonce Hanuš pouze ke Klimentovi, který vrátil balón do ohně. Pernica pak hlavou oslovil Chorého, jenž stejnou částí těla také skóroval. Hanuš sice pokus vytáhlého forvarda chytil, avšak stalo se tak až za brankovou čárou. Západočechům tedy nic nebránilo oslavit premiérovou trefu v utkání.

Do přestávky si Jablonec vypracoval dvě slibné příležitosti na vyrovnání. Nejprve pálil ve 33. minutě v pokutovém území Plzně Chramosta, avšak svatyni soupeře netrefil. Mnohem lépe mířil za další tří minuty Jovović, který se do balónu opřel za šestnáctkou, nicméně Staněk ránu křídelníka Severočechů vytěsnil nad břevno.

Do vedení o dvě branky se hosté dostali v 63. minutě. Mosquerův centr našel hlavu Chorého, jenž se v pravý čas odpoutal od svého strážce a trefil se přesně k tyči. Útok domácích se pokusil vzkřísit Sejk, ale ani jemu nebylo přáno. Nejprve mu hlavičku vyškrábl Staněk, podruhé se útočník, který v Jablonci hostuje z pražské Sparty, netrefil do přihrávky od Coolse.

V nastaveném čase se o slovo ještě přihlásila Viktoria. Po pasu do pokutového území přiťukl Hejda míč k Ndiayemu, jenž se zblízka nemýlil. Plzeň si tak upevnila průběžné ligové vedení, o které jistě nepřijde ani v příštím kole. Jablonec naopak prohrál podruhé za sebou a v našlapaném středu pole se znovu propadl pořadím.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (8)

Přidat komentář
Alan

2:3

Reagovat
deporpepa

1:4 Kliment chytne slinu a navíc Jablonec to nedá v hlavách a bude červená karta

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
fcb+mufc

1-3

Reagovat
Houfi

0:2

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Jo,už by měl těm úplatkářským sráčům z Plzně,co dělaj jen ostudu po světě,někdo nakopat prdel!Cirkusáci.

Reagovat
deporpepa

Klid tam vzadu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele