základní část, 10. kolo
02.10.2022 16:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Jablonec znovu úspěšný, výhru nad Brnem režíroval Chramosta

Blýská se na Střelnici skutečně na lepší časy? Jablonci vstup do sezony moc nevyšel, po 10. kole se však může pyšnit sérií tří výher v řadě. Tu poslední si Severočeši připsali proti brněnské Zbrojovce, k jejímuž potopení přispěl dvěma zásahy Jan Chramosta.

Poprvé se někdejší útočník Mladé Boleslavi či Plzně radoval v 17. minutě. Lví podíl na gólu měl nicméně také Jovović, který na pravé straně hřiště využil poněkud naivní snahy Šurala zahrát míč skluzem. Místo zastavení akce pokračoval Jovović dál, stihl udržet balón na hrací ploše a následně hledal před bránou spoluhráče. Gólman hostů Berkovec přihrávku pouze přibrzdil, Chramosta tak poté zblízka snadno otevřel skóre.

Když si na Alliho centr naskočil Ševčík a brankář Jablonce Hanuš musel reagovat, zdálo se, že by Zbrojovka mohla domácím statečně vzdorovat. Opak se však alespoň v první půli stal pravdou. Více práce než Hanuš měl na druhé straně hřiště působící Berkovec. Ten si nejprve připsal celkem snadný zákrok po střele Kratochvíla, později už proti stejnému hráči, jenž po přihrávce od Chramosty zakončoval z otočky, musel vytasit těžší zákrok nohama. Přízemním pokusem z dálky pořádně protáhl Berkovce také Považanec.

Jablonecký Hanuš se před přestávkou musel nejvíce činit proti Řezníčkovi, jehož našel osamoceného v pokutovém území Souček, avšak kanonýr Brna strážce domácí svatyně nepřelstil. Severočeši tak první půli zaslouženě ovládli a ideálně mohli pokračovat i krátce po změně stran. Chramosta vybídl do tutovky Coolse, jenže ten trefil pouze vyběhnuvšího Berkovce.

Místo navýšení náskoku domácích tak přišlo v 59. minutě. Ránu Ševčíka tečoval bránící Akpudje k Řezníčkovi, který zblízka dorazil balón do odkryté části brány. Jenže po dalších dvou minutách se znovu měnilo skóre. Po centru Coolse neuhlídal nevysoký Alli naskakujícího Jovoviće, jenž hlavičkoval přesně k tyči, čímž Jablonci vrátil vedení. V 67. minutě se pak Chramosta uvolnil okolo Matejova k dalšímu gólovému zakončení, na které už Brňané nenašli odpověď.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (3)

Přidat komentář
giannicheda

Výhra Brna 0:2

Reagovat
Alan

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele