základní část, 4. kolo
20.08.2022 19:00 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Sparta otočila zápas v Boleslavi, rozhodl druhý poločas

Pražská Sparta vyhrála ve čtvrtém kole FORTUNA:LIGY na půdě Mladé Boleslavi 3:1. Domácí přitom poslal do vedení v prvním poločase Denis Donát, Letenští však po přestávce zabrali a skóre zásluhou Lukáše Juliše, Asgera Sörensena a Tomáše Čvančary otočili.

Ve druhé minutě mohl hosty poslat do vedení Pavelka, jenže trestuhodně minul. Po Matějovského faulu zahrával přímý kop Casper Höjer, domácí obrana odvrátila míč jen k zastupujícímu kapitánovi Sparty a ten z deseti metrů těsně minul Polačkovu bránu. Tlak Pražanů však neustával, v osmé minutě odcentroval zprava Mejdr, balon proskočil až k Peškovi, jehož zajímavý pokus musel boleslavský gólman vytěsnit na rohový kop. O tři minuty později se předvedli i domácí, když po pasu ze strany hlavičkoval pod horní tyčku Šimek a Holec musel míč vytěsnit nad.

Po divokém začátku vzruch na hřišti na nějakou dobu opadl, až přišel pro fanoušky Sparty velký šok. Jejich celek téměř celou dobu kontroloval hru, jenže poté přišel osudný faul Zeleného na Škodu u autové čáry. Přímého kopu se ujal Marek Matějovský, který poslal do pokutového území nadýchaný centr, na který se přes Karabce a Sörensena dostal Denis Donát a parádní hlavičkou k tyči nedal Dominiku Holcovi šanci.

Domácí obrana byla na začátku druhého poločasu hodně nedůsledná, čehož Sparta dokonale využila. Tomáš Čvančara táhl v padesáté minutě balon prostředkem hřiště a poté našel osamoceného Lukáše Juliše, který si prvním dotekem míč připravil a druhým jej poslal k tyči mimo dosah Polačka. Za dalších osm minut už bylo skóre překloněné na stranu hostů. Rohový kop Caspera Höjera zaplachtil přesně na hlavu jeho dánského kolegy Asgera Sörensena, který nedal Polačkovi šanci zasáhnout. Kaňkou byla následná srážkami hlavami se Suchým, oba museli být ošetřeni.

Dvě obrovské šance měl Václav Drchal, který na hřišti nahradil Lukáše Juliše. Jan Fortelný se v 76. minutě i s nutnou dávkou štěstí probil po křídle až na hranici vápna a poté našel před brankou Drchala, který vypálil jen do Polačka. O osm minut později se na pravé straně uvolnil Čvančara, který svého kolegu našel osamoceného na malém vápně, jenže znovu výtečně zasáhl mladoboleslavský gólman.

A tak to musel vzít Tomáš Čvančara na sebe. Další novic na hřišti Tomáš Wiesner narýsoval mezi obránci skvělou kolmici, které se ujal exjablonecký kanonýr a podél Polačka poslal míč do sítě. Sparta si tak připsala třetí výhru v řadě a stoupá tabulkou vzhůru, Středočeši jsou třetí od konce.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Sparťanský zmar bude pokračovat.

2:1

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
Alan

1:3

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

1:5

Reagovat
Elmas

1:4

Reagovat
jsemdement

3:20 na nebezpečné útoky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele