základní část, 7. kolo
04.09.2022 16:00 CET
0 : 2
(0:1)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Další povedený výkon už vedl ke třem bodům. Olomouc zaslouženě porazila Pardubice

Proti Liberci ještě zlepšený výkon nevedl k vítězství, proti Pardubicím už ale ano. Olomouc i díky výhodě jednoho hráče navíc bušila celých 90 minut do obrany Východočechů, kterou nakonec dvakrát prolomila. Hanáci zvítězili podruhé v sezoně, Pardubice naopak po další ztrátě zůstávají v ligové tabulce poslední.

Brankář Východočechů Markovič poprvé poznal, že nepůjde o snadný duel, po rohovém kopu Zmrzlého, po němž musel s problémy likvidovat hlavičku Chytila. Ještě víc se strážce pardubické svatyně blýskl proti Chvátalovi, jehož na pravé straně vyslal do gólovky Breite. Do třetice Markovičovi pomohla tyč. Další kop od rohového praporku v podání Zmrzlého prodloužil Chytil a Růsek zblízka trefil brankovou konstrukci.

Sigmě zápas značně usnadnil obránce Východočechů Rosa, který zezadu úmyslně zastavil úprk Vodháněla, za což jej hlavní arbitr ocenil červenou kartou. Pardubice tak dohrávaly utkání jen s deseti hráči na trávníku, čehož Hanáci využili ještě před koncem první půle. Růsek sice nejprve znovu trefil hlavou štangli, avšak dorážející Pokorný otevřel skóre i svůj střelecký účet v Olomouci poté, co se na Hanou přesunul z ostravského Baníku.

Růskova smůla trvala také po změně stran, kdy opět hlavičkou mířil do brankové konstrukce, byť po pasu od Chvátala změnil alespoň to, že orazítkoval břevno. Další příležitost spálil útočník Sigmy poté, co Markovič vyrazil zakončení Matouška na tyč, načež se balón odrazil k Růskovi, který v pádu přestřelil bránu. Nezadařilo se ani Navrátilovi, jenž Markoviče z úhlu alespoň zaměstnal.

Až v 76. minutě zužitkovala Olomouc jasnou převahu. A konečně se dočkal Růsek, který využil mezery v obraně unavených Východočechů a z pravé strany konečně propálil Markoviče. Za kratší konec tahající Pardubice se až v závěru připomněly pokusem z kopačky Tischlera, ten však gólmanovi Trefilovi premiérové čisté konto v lize nepřekazil.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Alan

1:2

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat
justcall

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele