základní část, 3. kolo
14.08.2022 16:00 CET
2 : 1
(2:0)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Pardubice v pražském azylu zastavily rozjetý Slovan, výhru „upekly“ ke konci poločasu

Pardubice porazily v Ďolíčku ve třetím kole Fortuna ligy Liberec 2:1, když se na ně konečně usmálo štěstí v koncovce. O výsledku rozhodli domácí díky povedenému konci úvodního poločasu, kdy se v rozmezí tří minut trefili nové akvizice Michal Hlavatý a Tomáš Vlček. Druhý jmenovaný si z pozice stopera připsal vůbec první trefu v nejvyšší české soutěži. Severočeši zvládli po změně stran pouze snížit stav utkání zásluhou Matyáše Kozáka.

Hráči Slovanu Liberec vlétli do ligové sezony jako uragán, když v prvních dvou kolech dokázali porazit Spartu a Teplice s celkovým skóre 7:2. V posledním klání proti Sklářům se navíc blýskl hattrickem Mick van Buren, který byl po pár pivech znovu připraven v základní sestavě. Pardubice měly na druhé straně úplně opačný vstup do nového ročníku, když ještě nedokázaly vybojovat ani bod. Sympatický výkon však předvedly na půdě Plzně, z čehož chtěly v tomto utkání profitovat.

První zajímavou příležitost si vypracovali právě Východočeši, když v 15. minutě vypálil zpoza pokutového území Dominik Janošek. Jeho pokus ale jen minul levou tyč liberecké branky. O pár chvil později se mladý záložník ocitl v roli nahrávače. Míč sice skvěle posadil na hlavu Tomáše Solila, ten ale hlavičkoval pouze do rukavic Oliviera Vliegena. Ve 43. minutě byl sympatický výkon Pardubic konečně odměněn gólem. Hlavatý si ve vápně našel odražený balon a nedal brankáři hostů žádnou šanci. Po pár minutách se na ofenzivní výlet zakončený brankou vydal domácí stoper Vlček. Slovan tak měl ve druhém poločase co dělat.

Práci si ale výrazně ulehčil hned v úvodu. Luboši Kozlovi skvěle vyšlo střídání a ve 48. minutě jeho tým snížil zásluhou Kozáka. Útočník hostující ze Sparty byl při chuti a v 53. minutě si skvěle našel centr na úrovni penaltového puntíku. Tentokrát ale jeho zakončení přesné nebylo. Svěřenci Jiřího Krejčího si chtěli vzít dvoubrankové vedení zpět a v 58. minutě k tomu neměli daleko. Kamil Vacek ovšem otřel míč pouze o břevno. O necelou čtvrthodinu později musel jít do akce pardubický gólman Jakub Markovič, který zlikvidoval pokus Lukáše Červa. To proti dalšímu Kozákovu pokusu zasahovat nemusel, ten totiž po skvělé průnikovce Christiana Frýdka netrefil bránu. V 91. minutě stálo definitivnímu rozhodnutí v cestě opět břevno. Tentokrát do něj pálil Hlavatý.

Pardubice tak dokázaly zastavit rozjetý Slovan a připsaly si první vítězství. V dalším kole je však nečeká vůbec jednoduchý úkol, 21. srpna se totiž utkají v Edenu se Slavii. Slovan ve stejný den změří síly s Českými Budějovicemi.

Autor: Livesport.cz / Petr Riska

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

První s posledním, takže jasná záležitost.

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele