základní část, 14. kolo
30.10.2022 15:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Dlouho neporažená Sigma v Teplicích narazila. Střelecké kopačky opět nazul senegalský objev

Trápící se Teplice ve 14. kole Fortuna ligy přerušily sérii tří ligových porážek v řadě a porazily na svém stadionu Olomouc 2:1. Hosté se přitom poměrně brzy dostali do vedení, s prodloužením nelichotivé série se však nehodlalo smířit chválené útočné duo Filip Žák - Abdallah Gning a otočilo stav utkání. Druhý jmenovaný se po předcházející více než měsíční střelecké pauze prosadil podruhé v řadě. Sigma vyšla bodově naprázdno poprvé od 10. září.

Oba celky vstupovaly do ligového klání ve zcela odlišném rozpoložení. Zatímco Teplice se výsledkově i herně trápily a po sérii tří porážek v řadě klesaly tabulkou, hosté z Olomouce v pěti po sobě jdoucích utkáních neprohráli a v tabulce se nacházeli mezi nejlepšími šesti týmy. Proti domácím mohl hrát také fakt, že se Hanákům v letošní sezoně na venkovních hřištích dařilo.

Domácí Teplice nastoupily do utkání s míčem na svých kopačkách, ovšem úvodní branku se jim vstřelit nepodařilo. Po necelé čtvrthodině hry se do zápasu dostali i hosté. Po faulu Jana Knapíka pár metrů před hranicí šestnáctky dostala Sigma výhodu volného přímého kopu a hned toho dokázala náležitě využít. Ondřej Zmrzlý zvolil variantu centru, kterým přesně našel na zadní tyči laxně bráněného Antonína Růska, jenž z prvního doteku umístil míč ke vzdálenější tyči. Skláři na sebe nenechali dlouho čekat a už ve 22. minutě dokázali odpovědět. Gning sklepl nepovedenou hlavičku Žáka zpět k jejímu autorovi, jehož druhý pokus už v bráně skončil. Teplický obrat mohl ve 40. minutě po rohovém kopu dokončit Gning, jeho tvrdá hlavička se však jen o kousek do brány nevešla.

Krátce po změně stran mohl vedení Hanáků obnovit Jan Navrátil, který se zničehonic objevil v samostatném úniku za všemi teplickými obránci. Olomoucký záložník ještě dokázal obehrát brankáře Tomáše Grigara, jeho zakončení do prázdné brány ale postrádalo razanci a po zákroku obránce v síti neskončilo. Herní převahu postupně získávali Severočeši a v 61. minutě slavili vytoužený obrat. Senegalský kanonýr Gning si ve vápně narazil míč s Robertem Juklem a vzápětí bezchybně zavěsil do levé šibenice. Tři minuty nato mohli Tepličtí vést už o dvě branky, když po nepřehledné situaci ve vápně jeden z domácích fotbalistů trefil břevno. Další gól do sítě Olomouce málem přidal v 81. minutě opět Gning, jeho teč patičkou ale pohotově vyrazil Jakub Trefil.

Teplice výhrou nad Olomoucí po třech zápasech prolomily nelichotivou výsledkou sérii. V dalším kole je čeká utkání v Mladé Boleslavi, do které zavítají v neděli 6. 11. Olomouc o den dříve přivítá na domácí půdě Jablonec.

Autor: Livesport.cz / Adam Karmin

Komentáře (1)

Přidat komentář
Alan

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele