základní část, 8. kolo
10.09.2022 19:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

FK Teplice - Sparta Praha 2:2

Teplice v duelu osmého ligového kola remizovaly na domácím stadionu 2:2 s pražskou Spartou. Gólový zápis utkání otevřel v 16. minutě Jakub Jankto, pro kterého se jednalo o premiérovou trefu v rudém dresu. Sparta poté dlouho držela vedení, o které přišla až v 83. minutě, kdy nepochopitelnou minelu Caspera Höjera při rozehrávce potrestal dvougólový Abdallah Gningue.

Letenští už třikrát za sebou odešli ze zápasu s bodem a ve všech případech se jednoznačně jednalo o ztrátu. Zdánlivě snadné utkání na severu Čech výrazně komplikoval pohled do historických statistik vzájemných duelů, dělba bodů totiž byla Na Stínadlech k vidění pětkrát z posledních osmi střetnutí. Sparta i nadále bojovala s početnou marodkou, opět se totiž nemohla spolehnout na služby Ladislava Krejčího mladšího či Jakuba Peška. Premiérový start si v dresu hostů naopak připsal brankář Matěj Kovář, který je v pražském celku na hostování z Manchesteru United.

Sparťané byli od samého začátku utkání aktivnější a po čtvrthodině hry se dostali díky gólu Jankta do vedení. Reprezentační záložník zakroutil míč z hranice šestnáctky přesně ke vzdálenější tyči a brankář Filip Mucha byl bez šance.

V dalším průběhu však dokázali zahrozit také domácí. Nebezpečně vypadal únik Gningueho, kterého za žlutou kartu zastavil ještě mimo pokutové území Kovář. Střela Matěje Hybše z další akce pak těsně minula zadní tyč.

Na útočné snahy "Sklářů" dokázala Sparta zareagovat tím nejlepším možným způsobem, a to gólem znamenajícím dvoubrankové vedení. Přesnou hlavičkou se totiž po rohovém kopu prosadil Tomáš Čvančara. Ještě do poločasu ale Teplice snížily, když po sklepnutí Daniela Fily uklidil míč do sítě hlavou Gningue.

Pomalejší rozjezd druhé půle od obou celků oživil až po hodině hry domácí útočník Filip Žák, který prudkým pokusem z pravé strany prověřil pozornost Kováře. Ten střelu pohotově vyrazil a připsal si vůbec první úspěšný zákrok v české nejvyšší soutěži. Ve zbylé třetině utkání příliš mnoho šancí k vidění nebylo a především hosté hráli mnohem opatrněji než v první půli.

Jejich pasivitu tak v 83. minutě potrestal Gningue, který po chybě Höjera umístil míč z hranice pokutového území nechytatelně k pravé tyči.

Rozhodčí Miroslav Zelinka tak ukončil utkání za nerozhodného stavu, pro Spartu se jednalo už o čtvrtou remízu v řadě. V příštím kole 17. září přivítá ostravský Baník, Teplice se tentýž den představí v Brně.

Autor: Livesport.cz / Marek Tomaštík

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Šance na boj o třetí místo se Spartě opět vzdálí

2:1

Reagovat
Alan

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta už musí konečne , verím v 0:2

Reagovat
fcb+mufc

2-2

Reagovat
Rezan

Reagovat
Špilmachr

Tady tutovka 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele