základní část, 13. kolo
22.10.2022 16:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Sigma otočila zápas se Zlínem, Hanáky znovu spasil Beneš

Zlín po skalpu Liberce toužil zdolat také Olomouc a ke splnění odvážného plánu dobře vykročil. Po změně stran ale přišel o náskok, a jelikož domácí Sigma udeřila hned dvakrát, zůstaly hostům jen oči pro pláč.

Do první šance se tlačil útočník Hanáků Chytil, jenž se prodral kolem Simerského a zkoušel gólmana Zlína Rakovana překvapit z úhlu, nakonec však jeho pokus do brány hostů neprošel. O slovo se přihlásil také Chytilův útočný kolega Růsek. Toho od rohového praporku našel centr Zmrzlého, avšak Růsek hlavičkoval těsně vedle tyče do zámezí.

Moravané se prvně osmělili díky Reiterovi, který z pravé strany přihrál Dramému. Křídelník Zlína zakončoval z první a brankář Olomouce Trefil střelu i s problémy zneškodnil. Hanáci kontrovali únikem Růska po autovém vhazování, Rakovan však včas vyběhl a počíhal si na oblouček protivníka.

Sedm minut před přestávkou se už měnilo skóre. Po autovém vhazování Reitera se balón dostal k Jawovi, ten si odstavil Pokorného, utekl také druhému stoperovi Benešovi a svůj úprk zakončil přesnou střelou k tyči. Zkraje druhé půle se Zlín chvíli radoval z druhé trefy. Po rohovém kopu rozehraném Čanturišvilim rozvlnil síť Hlinka. Jenže před zakončením si při zpracování pomohl rukou a sudí gól nakonec odvolal.

Šanci tak dostala Sigma, která v 70. minutě vyrovnala. Chvátal si na pravé straně hřiště narazil s Vodhánělem a jeho pas si do vlastní brány nešťastně srazil Reiter. Za dalších dvanáct minut dokonali domácí obrat. Zmrzlý rozehrál standardní situaci centrem na Beneše, ten se prosadil ve vzduchu a stejně jako v Mladé Boleslavi se gólovou hlavičkou stal hrdinou Olomouce. Kapitán hostů Procházka se sice vehementně rozčiloval, neboť dle jeho mínění se standardka vůbec neměla kopat. Jeho protesty však rezultovaly pouze v žlutou kartu pro nespokojeného zadáka.

V nastaveném čase měli Moravané jednu slibnou šanci k vyrovnání. Hrubý z hranice pokutového území zkoušel Trefila překonat obstřelem, nicméně mladý gólman bravurně zasáhl. Z protiakce pak sice Chvátal nezamířil do odkryté svatyně, i tak se Sigma po závěrečném hvizdu mohla radovat.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (3)

Přidat komentář
Alan

1:1

Reagovat
Championship

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně hraje Sigma jak má být

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele