základní část, 15. kolo
05.11.2022 15:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Absence trenéra Sigmu nepoznamenala. K výhře nad Jabloncem pomohla Hanákům přesilovka

Sigma Olomouc v 15. kole Fortuna ligy i bez nemocného trenéra Václava Jílka porazila v domácím zápase Jablonec 3:0. Hanáky nasměrovala k výhře branka Pavla Zifčáka, situaci jim následně ještě usnadnil hostující Václav Sejk, který musel už před přestávkou předčasně putovat do sprch. Domácí se navíc i díky zaváháním konkurentů posunuli v tabulce do elitní šestky.

Ačkoliv byl Jablonec mnohdy kritizovaný a spekulovalo se o pozici trenéra Davida Horejše, ztráta Severočechů na skupinu o titul činila pouhé tři body. Kritice se nevyhnul ani protějšek bývalého kouče Českých Budějovic Jílek, a to zejména na začátku sezony. Od té doby se však herní projev Hanáků zlepšil a vstupovali do utkání ze sedmé příčky. Na Andrově stadionu doufali v zopakování výsledku z loňského ročníku, kdy Sigma zvítězila vysoko 4:0.

Do utkání lépe vstoupili domácí, z čehož vyústila šance Jana Navrátila, který po výborném centru trefil hlavičkou břevno. Ve 23. minutě vystřelil zpoza pokutového území Juraj Chvátal, který však těsně minul bránu. Postupem času Jablonec převzal iniciativu, ale jeho akce končily většinou před šestnáctkou. Přesto se jako první radovali Hanáci. Po sérii několika povedených přihrávek se Zifčák ocitl za obranou a střelou na zadní tyč otevřel skóre. Před koncem poločasu po zbytečném nešetrném zákroku uviděl červenou kartu Sejk.

Po změně stran přidali domácí druhý gól. Jiří Spáčil vedl osamoceně míč od půlky hřiště až k pokutovému území, kde jej vystřelil nechytatelně k tyči. V 62. minutě si z přímého kopu vypracoval ránu Dion Cools, ta ale mířila přímo do náruče Jakuba Trefila. V další akci se Cools ocitl sám na vzdálenější tyči po centru ze strany, ale přestřelil. V 71. minutě se Olomoučtí dočkali pokutového kopu po podražení Ishakem Kondou. Mojmír Chytil střelou k tyči nabízenou příležitost proměnil. Konec utkání dohrály oba týmy v klidném tempu.

Sigma tak prokázala zlepšenou domácí formu z posledních týdnů a na svém stadionu zvítězila už potřetí v řadě. V příštím kole se 13. listopadu představí na hřišti Zbrojovky, Jablonec o den dříve přivítá Mladou Boleslav.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Solař

Komentáře (2)

Přidat komentář
Alan

1:1

Reagovat
Elmas

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele