základní část, 17. kolo
28.01.2023 18:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Sparta nevyužila klopýtnutí Plzně. V Olomouci ztratila vedení a remizovala

Sparta mohla po odpoledním zaváhání Plzně zdramatizovat boj o titul, jenže nadějně rozehraný zápas na Hané nedotáhla do zdárného konce. Na hřiště olomoucké Sigmy ztratila jednobrankové vedení a zpět do Prahy si odvezla jen bod za remízu.

Na Andrově stadionu se přitom vše začalo odvíjet podle představ Letenských, kteří už v desáté minutě získali náskok. Haraslín se uvolnil parádní otočkou na míči, který následně předložil Čvančarovi. Sparťanský útočník se nerozpakoval a odhodlal se zpoza vápna ke střele, která se od tyče odrazila za Trefilova záda. Gólman Olomouce při zákroku trochu zaspal, načež se po Čvančarově projektilu marně natahoval.

Protagonistou první půle se jednoznačně stal Haraslín. Slovenský křídelník předvedl ve 41. minutě nejen vynikající zpracování, ale také bleskové zrychlení na bránu. Tímto Haraslín zamotal hlavu marně bránícímu Pokornému, jemuž bez problémů uprchl. Na konci své akce se dostal do střetu s Trefilem, v jehož blízkosti upadl. Sudí Zelinka nejprve nařídil pokutový kop pro Spartu, rychle si ale celou situaci zkontroloval u videa a usoudil, že Haraslín pád na zem nafilmoval. Hosté tedy penaltu nakonec nekopali.

Nepovedený závěr poločasu dokonali Pražané v první minutě nastavení. Po centru z pravé strany přehlavičkoval domácí Růsek stopera Letenských Vitíka, poté se do zakončení přes hlavu položil Navrátil, jemuž se "polonůžkami" podařilo překonat brankáře Sparty Kováře - 1:1.

Gól do šatny hosty evidentně zaváhal. Úvod druhé půle tak patřil Sigmě: do zakončení se dostal Breite, po hodině hry zase musel závar před svou bránou řešit Kovář. Utkání však pokračovalo za nerozhodnutého stavu.

Duel s minimem střel mezi tři tyče vygradoval v nastavení druhé pětačtyřicetiminutovky. V 97. minutě střílel ze zajímavé pozice domácí Vodháněl, jeho volej ovšem mířil příliš vysoko. Na druhé straně mohl vedení Spartě vrátil Haraslín, avšak nůžky se mu moc nepovedly. Následoval nicméně rohový kop, po němž na zadní tyči hlavičkoval osamocený Panák. Jenže blonďatý fotbalista trefil tyč a zachoval tak plichtu.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Alan

0:0

Reagovat
Filip236

0:2

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
Mass

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Válec se musí nejdřív rozjet, takže dnes jen 0:3.

Reagovat
podnebný

Nojo, ale co mám říkat na výkon "velezkušeného" rozhodčího Zelinky? Haraslinův únik byl zjevně bez úmyslu spadnout, pouze přeskočil domácího gólmana, aby ho nezranil, veleskok samozřejmě v rychlosti nezvládl. Brankář šel výhradně po míči a nefauloval. Nechápu, jak tohle mohl rozhodčí posoudit na penaltu a dokonce si ještě vzít na pomoc VAR. UBOHOST nejvyššího zrna byla v tom, že Haraslinovi ještě udělil žlutou. Ta totiž Sparťany samozřejmě rozhodila a jejich nesoustředěnost zavinila vyrovnávací gól. A k tomu nesmyslně dlouhé nastavení! Komise rozhodčích by takové výkony přísně hodnotit a nejlépe by bylo, aby byli skuteční PROFIROZHODČÍ na plný úvazek zaměstnanci FAČRu a byli pravidelně školeni a přezkušováni. Jinak se podstatných chyb rozhodčích nemůžou zbavit!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele