základní část, 15. kolo
06.11.2022 18:00 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Slavie přemohla Baník, sešívané vysvobodil dvougólový Jurásek

Matěj Jurásek si střelecký účet v nejvyšší soutěži otevřel v pravou chvíli. Slávistický mladík vykoupil svůj tým ze střeleckého trápení a dvěma góly zařídil výhru nad ostravským Baníkem. Sešívaní tak využili sobotní ztráty Plzně, jejíž náskok na čele tabulky stáhli na rozdíl jediného bodu.

Vítězství nad Slezany se však v Edenu nerodilo lehce. Slávisté v první půli navázali na střelecké trápení z Evropské ligy, zároveň měli kus štěstí, neboť také Baník zahodil velké šance. Po změně stran již šli domácí do vedení, to jim však vydrželo jen chvíli. V průběhu poslední dvacetiminutovky si však vzal slovo Jurásek, jenž gólmana hostů Laštůvku překonal dvěma pohlednými zásahy.

Jako první však mohli skórovat Ostravané. K někdejšímu obráncovi Pražanů Frydrychovi se ve 13. minutě po rohovém kopu příhodně odrazil míč, ovšem pohotové zakončení se mezi tři tyče nevměstnalo. Poté už převzala iniciativu Slavia, do solidních příležitostí se ale dlouho nedostávala. Až ve 37. minutě zahrozil Kačaraba, jehož hlavičku po centru od rohového praporku musel odvrátit na brankové čáře stojící Frydrych.

Také o dvě minuty později už byl Laštůvka překonán, nicméně znovu se k němu přiklonilo štěstí. Za Lingrovou střelou se totiž jen ohlédl, mohl však poděkovat chvějícímu se břevnu. V podstatě ihned z protiútoku mohl skórovat Baník. Šehić dostal přihrávku za obranu a řítil se sám na brankáře sešívaných, jenže při zakončení selhal a vůbec netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Výčet šancí během první půle uzavřela 42. minuta a hlavička stopera domácích Santose po centru od Douděry, která proletěla kolem tyče do zámezí.

Osm minut po změně stran se slávisté konečně mohli radovat ze vstřelené branky. Výrazně jim přitom pomohl středopolař hostů Kaloč, jenž hlavou přizvedl Usorův centr letící před bránu z pravé strany. Po zásahu Kaloče zapadl míč přesně k zadní tyči - 1:0. Hned za pět minut ale přišli Slezané s odpovědí. Na rohový kop si v pokutovém území Slavie naskočil nikým nehlídaný Fleišman, který prudkou hlavičkou pod břevno vyrovnal.

Vedení si Pražané vzali zpět v 73. minutě. Olayinka sice na polovině hřiště zřejmě nedovoleně zastavil Ndefeho, nicméně hlavní rozhodčí nechal hru pokračovat. Slavia tak mohla rozvinout rychlý přechod do útoku, na jehož konci se Jurásek uvolnil okolo Fleišmana a překonal Laštůvku střelou na zadní tyč. A jelikož ani sudí u videa nedoporučili arbitrovi souboj Olayinky s Ndefem přehodnotit, mohl se Jurásek radovat ze své premiérové trefy v první lize.
br> Za několik dalších okamžiků navíc Jurásek zazářil znovu. Tentokrát zkusil štěstí už zpoza pokutového území a nádhernou ránou pod břevno upravil stav na konečných 3:1. Zatímco Slavia po tříbodovém zisku zůstala v tabulce druhá, Baník v probíhající sezoně dál čeká na venkovní vítězství. I kvůli tomu sídlí Slezané až na 12. místě.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (3)

Přidat komentář
fcb+mufc

1-2

Reagovat
Alan

3:1

Reagovat
Elmas

4:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele