základní část, 17. kolo
29.01.2023 15:00 CET
5 : 1
(1:1)

Reportáž

Slavia proti Jablonci rozhodla kanonádou v závěrečné půlhodině

Nebyl to pro Slavii jednoduchý vstup do jara, přesto jej nakonec zvládla jednoznačným výsledkem. Proti Jablonci po remízové první půli nasázela další čtyři branky a díky výhře 5:1 se posunula do čela tabulky.

Na první gól jara se v Edenu nečekalo dlouho. Centr z rohového kopu nešikovně srazil směrem k vlastní svatyni jeden z bránících hráčů Jablonce, a to přímo do míst, kde se nacházel Václav Jurečka. Pro takto zkušeného kanonýra už nebyla nastalá situace sebemenší výzvou. I tak jej však na chvíli napjal praporek pomezního rozhodčího, videoasistent ovšem chybný verdikt opravil a trefa tak platila.

Po čtvrtině utkání přišly další příležitosti domácích. Lingrova hlavička mířila mimo prostor tří tyčí, Teclův pokus z otočky zase zastavila připravená obrana. Následně se domácí podruhé radovali ze vstřelené branky a znovu to byl po rohovém kopu Jurečka. Praporek asistenta sudího tentokrát zůstal dole, opět šlo ovšem o chybné rozhodnutí. Slávistický střelec se totiž nacházel v těsném ofsajdu.

Deset minut poté Tecl prodloužil na Jurečku, jenž ze zajímavé pozice minul. A podobně si o chvíli později vedl sám přihrávající Tecl. Tím na nějaký čas skončil tlak sešívaných a v šesté minutě dlouhého nastavení pro ně přišel šok. Vladimir Jovović dostal spoustu místa navést si míč na střed a zpoza vápna vypálit, což nakonec rezultovalo ve srovnání skóre.

Po přestávce jako první zahrozili hosté, když po zaváhání obrany šel sám na Koláře Ikaunieks. Jednak se však skvělým zákrokem vyšvihl gólman, jednak šlo o postavení mimo hru. Hru Vršovických dokázali oživit až střídající hráči. Byl to právě jeden z nich, navrátilec z hostování v Liberci Mick van Buren, kdo výtečnou ranou ze střední vzdálenosti překonal debutanta Surovčíka.

A chvíli poté se nizozemský útočník zapsal i mezi asistenty, to když skvělou prostrkávačkou vybídl k zakončení Ondřeje Lingra. Exkarvinský záložník i s trochou štěstí procpal balón do sítě a dodal tak Trpišovského družině klid do kopaček. Definitivní pojistka přišla čtvrt hodiny před koncem. Van Burenův pas do vápna prodloužil Olayinka k Matěji Juráskovi, jehož zakončení slavilo úspěch.

Právě Matěj Jurásek se nakonec stal jediným dvougólovým střelcem zápasu. Ten totiž v závěru využil zaváhání obrany, šikovně si obhodil brankáře, a i přes skluz bránícího hráče dostal míč do poloodkryté klece.

Sešívaní tak potvrdili svou fantastickou domácí produktivitu, a i v devátém zápase před svými fanoušky zvítězili. Díky zaváhání konkurenční Plzně se tak dostali o bod na první pozici. Zato Jablonec je nadále na barážové čtrnácté příčce.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hardwell

Spíš 1:2 ne? :D

Reagovat
Alan

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

4:0

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
Naseroslosos23

Tady je to jasný ... 3:0 SKS

Reagovat
Engerau15

Vysvetli mi niekto, co robi Schranz na RB?

Reagovat
Drumassacre

Min sezónu tam zaskakoval často jako altenrativa, Maso je zraněnej, proč nehrál od začátku Douděra otázka no...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele