základní část, 4. kolo
21.08.2022 19:00 CET
7 : 0
(2:0)

Reportáž

Tecl vrátil slávistům úsměv na tvář hattrickem. Pardubice schytaly v Edenu těžký debakl

Slavia Praha si spravila chuť po nezdaru na evropské scéně a ve čtvrtém kole Fortuna ligy smetla Pardubice výsledkem 7:0. Na kanonádě sešívaných se nejvýrazněji podílel třígólový Stanislav Tecl, jenž vsítil v jednom utkání tři branky téměř po dvou letech. Pražanům sice ulehčilo život vyloučení Robina Hranáče, i před ním však značně dominovali a už počtvrté v řadě jednoznačným vítězstvím předvedli, že Východočeši jsou jejich oblíbeným soupeřem.

Sešívaní ve čtvrtek poprvé tvrdě narazili i v pohárové Evropě, když padli na půdě týmu z Čenstochové. Ani v lize dosud hegemon minulých let svými výkony příliš nepřesvědčil, když měl naposledy i přes téměř celý zápas trvající přesilovku problémy uhrát proti Jablonci povinné tři body. Náladu si tak Slavia mohla zlepšit proti Pardubicím. Ty získaly první body až ve třetím kole, kdy překvapily dosud suverénní Liberec, na což chtěly navázat i ve Fortuna Areně.

Slavia však svým výkonem od úvodního hvizdu dala jasně najevo, kdo je v tomto stánku doma. Již devátá minuta přinesla první možnost na změnu skóre, tečovaný pokus Petra Ševčíka však nebyl dost utažený. Tecla, který běžel sám na bránu, zachránil po trestné minele ofsajdový praporek. Emotivní moment pak přinesla 31. minuta, kdy využil svého ofenzivního ladění bek David Douděra. Na zadní tyči byl po centru připraven prostřelit gólmana a vsítil svou premiérovou branku za Slavii. Tecl pak dostal na zlatém podnose možnost navýšit vedení a pozvánku od Lukáše Masopusta přijal. Na konci půle nuceně unáhlil odchod do kabin Hranáč po druhé žluté.

Oslabené Pardubice dostaly další ránu čtyři minuty po výměně stran, kdy znovu zafungovala souhra Masopusta s Teclem, kdy druhý zmíněný šikovně uklidil z hranice vápna míč k tyči. Do třetice všeho dobrého se sešívaný hroťák prosadil v 58. minutě, kdy zkušeně umístil skvostně naservírovaný centr za záda brankáře. Obtížným zakončením z otočky se Tecl mohl prosadit i počtvrté, tentokrát ho ale odmítla znějící tyč soupeřovy brány. Páté rozjásání fanoušků v zápase měl na starosti v 77. minutě Ondřej Lingr, na kterého křižně adresoval míč Douděra. O pouhé dvě minuty později prohloubil trápení Východočechů nejprve šestým a o chvilku později také sedmým přesným zásahem Moses Usor, čímž završil bohatý gólový účet utkání.

Slavia si tak poradila s Pardubicemi a nadále se drží na dohled čela tabulky. Další duel čeká posledního vicemistra v neděli 28. srpna, kdy se vydá do Brna. Pardubice o den dříve přivítají Mladou Boleslav ve svém azylu v Ďolíčku.

Autor: Livesport.cz / Šimon Votava

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Slavia rozdrtí dalšího soupeře

5:0

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Alan

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli může chytat Markovič, tak 0:1. Jestli ne, tak 0:2.

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat
ondrasch77

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele