základní část, 13. kolo
23.10.2022 19:00 CET
4 : 0
(4:0)

Reportáž

Místo bitvy čtyřgólová demolice. Slavia v derby jasně přehrála Spartu

Dala se čekat těsná bitva o druhou pozici, namísto toho se ale derby rychle stalo jednostrannou záležitostí. Slavia zápas proti Spartě rozhodla v podstatě již v první půli, za níž nenáviděnému rivalovi vstřelila celkem čtyři góly. Letenští s žádnou odpovědí nepřišli a z Edenu tak odcházeli jako zpráskaní psi.

Slávisté tak uhájili druhé místo a na rozdíl od uplynulé sezony zvládli první derby v sezoně. Po 13. kole ztrácí na vedoucí Viktorii Plzeň stále tři body. Sparta zůstává v tabulce třetí, avšak čtvrtý Hradec Králové zůstává pozadu už jen kvůli horšímu skóre.

Necelé dvě hodiny hrůzy z pohledu Letenských spustil již v páté minutě utkání stoper Vitík. Ten si chtěl pomoct malou domů, jenže vlastnímu gólmanovi Kovářovi adresoval slabou hlavičku. Místo Kováře byl u míče první číhající Jurečka, jenž nabídnutou příležitostí nepohrdl a rozjásal Eden poprvé.

Podruhé explodovaly Vršovice radostí o sedm minut později. K odraženému balónu se na hranici pokutového území dostal Hromada, jenž se nerozpakoval a poslal kulatý nesmysl přesně k tyči mimo Kovářův dosah. Na neobvyklého střelce Hromadu chtěl navázat tradičnější autor branek. A taky že Olayinka v 17. minutě dopravil balón po standardní situaci rozehrané Juráskem do sítě. Ve vzdušném souboji s Kovářem si však počínal nedovoleně a sudí Zelinka tak odpískal útočný faul.

Třetí gól nicméně sešívaní brzy vsítili. Jurásek po rozehrávce rohového kopu nakrátko poslal balón do ohně, Kovář nejistě vyboxoval merunu pouze před sebe, kde nedůrazu bránících sparťanů využil Masopust, jenž i s pomocí břevna donutil Kováře znovu kapitulovat. Hosté byli na lopatkách, domácí naopak v naprostém rauši.

Až ve 36. minutě se Letenští dostali do slibné šance. Výrazně jim pomohl chybující stoper sešívaných Ousou, jehož obehrál Kuchta. Ten následně hledal nabíhající spoluhráče, načež pobídku tečoval Ousou směrem na brankáře Slavie Koláře, jenž vytěsnil balón na rohový kop. Čtyři minuty nato se po volném kopu Højera odrazil míč k Pavelkovi, který ovšem pálil příliš vysoko. Nad břevno mířil také Kačaraba, jehož k hlavičce vybídl centr Juráska.

Už se zdálo, že sparťané dohrají první půli bez další úhony. Jenže po vlastním autovém vhazování ze třetí minuty nastaveného času adresoval Kuchta nepřesnou zpětnou přihrávku. Jurečka následně vyhledal v šestnáctce Olayinku, který zakončením z první zvýšil na těžko uvěřitelných 4:0. Není divu, že se kouč hostů Priske na své svěřence viditelně zlobil.

Po změně stran už toho moc k vidění nebylo. Ani jedno mužstvo nevystřelilo za 45 minut mezi tři tyče a za zmínku stojí snad jen Masopustova hlavička z 58. minuty, která po rohovém kopu Juráska proletěla vedle tyče do zámezí. Jinak si zaplněný Eden vítěznými chorály užíval zničení Letenských.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Slavia konečně prolomí střeleckou smůlu a deklasuje rumuny rozdílem třídy.

3:0

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Přání: 0:6

Tip: 0:7

Svědíka Slovácko nepustí, takže vezmou přeceňovaného Horejše a ten je stáhne ještě níž.

Reagovat
KingMaster13

Horejš by nás dotáhl k 10 titulům za 10 let Ten bude za 3 roky ještě lepší trenér jak Trpišák

Reagovat
Alan

0:0

Reagovat
Championship

0:0

Reagovat
Filip236

1:2

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat
REPLIKATOR

Neprohra Sralty

Reagovat
Firkraag

Tip: 3:0

Přání: 7:7 a 16 červenejch

Reagovat
Jirka3811

Na ruik.cz psali , že Priske řekl , že jdou správným směrem.Tak asi ale kompas je h-v-o

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele