základní část, 13. kolo
22.10.2022 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Liberec díky dvěma brankám přemohl v derby znovu bezzubý Jablonec

Útočná mizérie Jablonce dál trvá. Po zápasech s Pardubicemi, Vyškovem a Plzní nevsítili svěřenci trenéra Davida Horejše gól ani v severočeském derby. Domácí Liberec se naopak prosadil dvakrát a poprvé od 11. září se radoval z ligové výhry.

Jablonec přitom utkání začal nadějně. Jovović se z pravé strany prodral kolem protihráčů a vyhledal v pokutovém území spoluhráče Sejka. Host z pražské Sparty ale nezakončil ideálně a gólman Slovanu Vliegen tak neměl s jeho pokusem příliš starostí. To Liberec se svou největší šancí v první půli naložil dokonale. Frýdek rozehrál standardní situaci na Červa, jeho volej pak do brány uklidil Rabušic. Gólman hostů Hanuš signalizoval ofsajd marně.

Po přestávce se Jablonec málem dočkal dárku od domácího Mészárose. Útočník domácích zahrál ve vlastní šestnáctce rukou a rozhodčí tak nařídil pokutový kop. Po konzultaci s kolegy u videa ale arbitr svůj verdikt přehodnotil, neboť jeden z nabíhajících hráčů hostů se nacházel v postavení mimo hru. Penalta se tedy nekopala.

Čtvrhodinu před koncem přidal Slovan pojistku na tříbodový zisk. Višinský odcentroval z pravé brány před Hanuše, kde nikým nehlídaný Van Buren přidal druhý gól Liberce. Jablonec tak na vítězství v derby čeká už přes tři vzájemná klání, zároveň se ještě víc prohloubila jeho současná krize.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (4)

Přidat komentář
Alan

1:0

Reagovat
Championship

3:1

Reagovat
ondrasch77

1:3

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele