základní část, 9. kolo
17.09.2022 16:00 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Boleslav zahnala severočeskou noční můru. K obratu v Liberci gólově přispěl Matějovský

Liberecký Slovan nestačil v domácím utkání devátého kola Fortuna ligy na Mladou Boleslav, s níž nakonec padl 1:3. Domácí sice v poločase vedli, celek ze středu Čech ale po změně stran zavelel k obratu. Nejprve z penalty srovnal veterán Marek Matějovský, na kterého v závěru navázal vítěznou trefou Tomáš Ladra. Bolka si z neoblíbeného prostředí odvezla plný bodový zisk poprvé od roku 2008.

Slovan Liberec měl za sebou zajímavou zkušenost v podobě pohárového utkání proti třetiligovým Rokycanům. Z tohoto klání udělal celek z Plzeňského kraje na sociálních sítích celorepublikově sledovanou záležitost, kterou však Severočeši výsledkově zvládli naprosto s grácií. Dařilo se jim navíc i v lize, kde nyní narazili na jednoho z nejoblíbenějších soupeřů. S Mladou Boleslaví totiž neprohráli 12krát za sebou.

Středočeši začali utkání aktivněji a v úvodu si vypracovali několik střeleckých pokusů, brankáře Oliviera Vliegena však překonat nedokázali. Postupem času se osmělili také fotbalisté Liberce a za svou snahu byli odměněni ve 28. minutě. Po hezké kombinaci se dostal do zakončení z bezprostřední blízkosti Jan Matoušek, jehož střelu Jan Šeda vyrazil pouze k Micku van Burenovi a ten hlavou vsítil svůj šestý gól v letošní sezoně. Středočeši mohli odpovědět o osm minut později. Ladra procedil střelu mezi nohama Vliegena, ale na brankové čáře ho zastoupil obránce a odklidil míč do bezpečí.

Chvíli po změně stran mohl zvýšit náskok svého týmu Jan Mikula, ale hlavičkový pokus nasměroval vedle. Pak už úřadovali pouze hosté z města automobilů. Nejprve musel v 65. minutě Vliegen hasit vlastní nepovedený odkop loktem v obličeji Jiřího Skaláka a hlavní sudí po konzultaci s VARem nařídil penaltu. K té si stoupl zkušený exekutor Matějovský a srovnal na 1:1. Otočit vývoj zápasu mohl o 10 minut později David Šimek, jenž se po rohu vyhoupl nejvýše, ale jeho hlavičku reflexivně vyrazil belgický gólman ve službách Slovanu. Pasivní přístup domácích v závěru potrestal Ladra výstavní ranou zpoza šestnáctky a zaslouženě poslal svůj tým do vedení. Pojistku ještě v nastavení přidal střídající Vojtěch Stránský gólem do prázdné branky.

Mladá Boleslav si tak po dlouhých 14 letech odvezla z Liberce všechny body. V příštím kole 1. října přivítá Olomouc, Severočeši se o den později představí na hřišti Slavie.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (1)

Přidat komentář
Alan

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele