základní část, 2. kolo
06.08.2022 16:00 CET
5 : 1
(3:1)

Reportáž

Liberec se po přídělu Teplicím dostal do čela

Ve skvělé formě pokračuje na začátku sezony Liberec, který po vítězství nad Spartou přivítal Teplice. S těmi neměl nikterak složitou práci a prakticky celou dobu měl utkání pod kontrolou, což vyústilo ve výsledek 5:1.

Tento gólostroj nastartoval už v deváté minutě Doumbia, na něhož zanedlouho navázal Talověrov. Chvíli před koncem dokázal sice snížit svým třetím zásahem v sezoně Urbanec, jenže ještě v nastavení první půle se prosadil van Buren. Ten se tímto nastartoval a ve druhém poločase završil svůj hattrick.

Přitom jako první zahrozili skláři. Marečkův centr od rohového praporku si našel Vondrášek, ten ale do sítě hlavičkoval jen z boku. Ani první šance Liberce nebyla úspěšná, proti Rondićovi se fantastickým zákrokem vytáhl Grigar. Jenže nedlouho po něm rozehráli domácí rohový kop nakrátko, načež Frýdek posunul balón k Mohamedu Doumbiovi a jeho střela zpoza vápna na bližší tyč slavila úspěch.

Po necelé čtvrtině utkání Slovan své vedení zdvojnásobil. Opět v tom měla prsty standardní situaci, tentokráte po faulu na Maksyma Talověrova. Preisler z přímého kopu posadil balón právě na hlavu faulovaného Ukrajince, od něhož se míč odrazil do tyče a za záda gólmana. O dvacet minut později mohl Talověrov skórovat podruhé. Opět prozvonil brankovou konstrukci, tentokráte mu ale štěstěna nepřála.

Namísto toho se zadařilo Teplicím. Ty vyrazily do protiútoku, v němž předvedl skvělý průnik Gningue. Ten předložil míč Jakubu Urbancovi, pro kterého nebylo skórování ničím složitým. Jenže ještě před pauzou se rozdíl ve skóre vrátil na hodnotu dva. Opět se tak stalo díky centru Frýdka, ten tentokráte našel Micka van Burena a nizozemský útočník si hlavou už věděl rady.

Van Buren se velmi aktivním dojmem jevil i po přestávce. Nejprve trknul balón těsně vedle, už ve třiapadesáté minutě se však radoval podruhé. Rondićovu zpětnou přihrávku za sebe pustil Frýdek, načež míč doputoval k nizozemskému střelci a pro toho nebylo nic složitého trefit poloodkrytou klec.

Žluto-modří se mohli po chvíli přiblížit, Křišťan ale Hyčkův centr nasměroval jen do břevna. Namísto toho se tak v sedmdesáté minutě Mick van Buren dočkal hattricku. Po Doumbiově pasu se zjevil sám před Grigarem, se kterým si poradil obloučkem a zasadil tak definitivní hřebíček do rakve Teplic. Za ty vzápětí skóroval Čerepkai, avšak z ofsajdu.

Liberec tak i ve druhém zápase překonal očekávání a jako jediný tým zůstává stoprocentní, pochopitelně se tak nachází na čele tabulky.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
REPLIKATOR

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele